Burgemeester Ard van der Tuuk bezoekt Midwolde

Afgelopen oktober is Ard van der Tuuk burgemeester geworden van de gemeente Westerkwartier. Om onze gemeente beter te leren kennen heeft de nieuwe burgemeester een kennismakingsronde gemaakt door de gemeente Westerkwartier. Hierbij heeft hij, op uitnodiging van de Dorpsvereniging ook Midwolde bezocht op 28 oktober.

Om een goed beeld te schetsen van Midwolde en alles wat daar gebeurt heeft het bestuur van de dorpsvereniging een breed kennismakingsprogramma opgesteld voor de burgemeester. Een groot aantal onderwerpen is onder de aandacht gebracht door zowel vertegenwoordigers van de dorpsvereniging als een aantal enthousiaste dorpsbewoners.

In de serre van Gasterij Inkies is met de burgemeester gesproken over de ontstaansgeschiedenis van de dorpsvereniging en het theehuis en over actuele en toekomstige projecten en initiatieven in ons dorp.

Het bezoek is afgerond met een bezichtiging van het kerkje van Midwolde. Rika Nienhuis heeft een mooie toelichting gegeven op diverse historische details van de kerk en het praalgraf.

We zijn er goed in geslaagd om een beeld te schetsen van een betrokken, enthousiaste en ondernemende dorpsgemeenschap en hebben laten zien waar we trots op zijn en waar we uitdagingen voor de toekomst ervaren.