Appelpersdag 2013

Update 17-09-2013: De geluiden gaan dat de appeloogst dit jaar toch wel heel erg tegenvalt in Midwolde. Is dat werkelijk zo? Verwacht je toch maar enkele emmers vol is het al de moeite om de deze persdag mee te maken.  Vul je eigen appels aan met die uit de boomgaard van Oudenbosch om toch lekker te kunnen genieten van echte pers appelsap. Lees hieronder wat we die morgen gaan doen! Op dit moment hebben we aanmeldingen van twee gezinnen binnen.  Aanmelden voor de appelpersdag 2013 dag kan nog tot en met zondag 29 september.

Met vriendelijke groet Arnold Verwoerd.

——

Op zaterdag 12 oktober 2013 willen we weer  als dorpsvereniging een appelpersdag organiseren bij fruitteeltbedrijf Oudenbosch te Niehove, met daarbij allerlei activiteiten waaraan men ook zonder inbreng van fruit kan deelnemen. Bedrijfsinformatie vindt je op http://www.oudeboschfruit.nl/ . Op deze dag kun je je geplukte oogst uit eigen boomgaard duurzaam verwerken. Appels kunnen  eventueel gemengd worden met ander fruit, welke bij Oudenbosch te koop zijn.  De appelsap van je eigen geperste appels kost je € 1,-  per liter, inclusief pak.. Dit sap kan verpakt worden in een kleurijke 3 of 5 liter pak en zijn ongeopend 2 jaar houdbaar. Na opening in de koelkast nog 2 maanden. Voor alle leeftijden zijn er die dag meerder activiteiten te beleven zoals;

  1. Een handje te helpen met de aanvoer in de pers.
  2. Het vullen van de zakken met je eigen appelsap.
  3. Het etiketteren van flessen met je eigen appelsap. De flessen kosten Xtra.
  4. Een rondleiding over het bedrijf en het bekijken van een informatie film.
  5. Adviezen en Workshop over het snoeien van fruitbomen.
  6. Voor de kinderen is er een kleine handpers aanwezig waarmee zij hun appels kunnen persen en in de appelkar een ritje over het terrein.

Appelpersdag 2012-10-13 (14)

Aanvoer
Aanvoer

Appelpersdag 2012-10-13 (38)U krijgt aangeboden van de Dorpsvereniging: Koffie/thee, appeltaart. Lunch: soep, broodjes, karnemelk, melk en fruit. Het vervoer van de appels naar en van Niehove en het aantal geperste liters appelsap zijn voor eigen rekening.

Meer informatie volgt binnenkort. Heb je nu al vragen. Info en opgave bij Arnold Verwoerd via apverwoerd@kpnplanet.nl of 0594-504877 (na 18:00uur). Zie de link hieronder voor een impressie van de persdag in 2012.