Appelpersen 2017

Op zaterdag 7 oktober 2017 alweer de 6e. Organiseren we in samenwerking met Fruitverwerking Niehove en Oudebosch Fruitteeltbedrijf Niehove.

Op deze dag kun je je oogst uit de boomgaard duurzaam verwerken. Appels kunnen eventueel gemengd worden met ander fruit, welke bij Oudenbosch te koop zijn. De appelsap kun je in (een) 3 liter pak(ken) weer mee naar huis nemen.  Het vervoer van de appels naar Niehove en de pakken met geperste liters appelsap weer naar huis, zijn voor eigen rekening.

Deelname aan de Appelpersdag, voor alle inwoners van Midwolde,

 

Aanvang: Op zaterdag 7 oktober starten we om ca. 8:00uur met persen.

Aanmelden: Voor deelname aan het persen gaat het anders dan voorgaande jaren.

Iedereen die zijn/haar appels wil laten verwerken tot overheerlijke Midwolder appelsap moet zich zelf aanmelden bij Oudebosch Fruitteeltbedrijf Niehove / Fruitverwerking Niehove voor het persen van het fruit. Dit kan na 19.00 uur op 06-196 12 171. Je kan je gewenste tijdstip van aanleveren/persen opgeven.

Verwerking zal plaatsvinden op basis van volgorde van aanmelden, vóór 7 oktober 2017. Komt 7 oktober je niet uit, dan kun je ook een andere dag afspreken.

Adres: Heereburen 17, 9884 TC Niehove.

Kosten: Je betaalt alleen voor de afgenomen liters in een 3 liter pak en rekent dit af in Niehove. Er wordt geen eigenbijdrage van de deelnemers gevraagd.

Al enkele jaren hebben we van diverse inwoners vernomen dat ze zonder appels eigenlijk niet naar de appelpersdag toe hoeven en van inwoners met een teveel aan appels horen we “De helft verwijnt op de compost hoop omdat we geen tijd hebben om ze allemaal te plukken”.

Herken je je eigen situatie in bovengenoemde, neem dan contact op met je buren/kennissen in Midwolde om elkaar te helpen het teveel aan appels duurzaam te verwerken.

Veel persplezier op zaterdag 7 oktober 2017.

Groet Arnold en Erik