Buurtbus 589 keert terug in het Westerkwartier

[Bron: Buurtbus589] Na zorgvuldig overleg met de gemeente Westerkwartier, OV bureau en Qbuzz, maar ook met medeweten en toestemming van de leden, is er gekozen voor een nieuwe route van de buurtbus Westerkwartier (589). Reden we tot nog toe tussen Leek en De Wilp via Marum, gaat de route vanaf 6 Maart lopen tussen Marum en Oostwold via Leek.

Klik op de foto voor een vergroting

Dit heeft de volgende redenen:

  1. Het geringe aantal reizigers vanuit De Wilp.
  2. De inwoners tussen Leek en Oostwold hebben geen busverbinding meer naar zowel Leek als ook Groningen. In Oostwold en Leek kunnen ze overstappen naar andere richtingen. Klick hier voor het nieuwe dienstrooster.
  3. De vrijwilligers van onze vereniging (chauffeurs) krijgen nu wat meer afwisseling tijdens het rijden.

Reizigers uit De Wilp zullen nu gebruik moeten maken van de aanwezige Qbuzz verbinding naar Marum om vandaar met de buurtbus naar Leek te reizen. Daarvoor onze excuses.

Ga voor Haltes en/of Overstappen en meer informatie naar de website van BuurtBus589 via www.buurtbus589-leek-marum-dewilp.nl/marum-oostwold.htm


[Bron: welkominzuidhorn.nl] De buurtbus gaat vanaf maandag rijden door Oostwold in de gemeente Westerkwartier. Dat betekent dat het dorp weer een busverbinding krijgt.

Lijn 589 wordt hiervoor verlegd. De bus rijdt niet meer tussen Marum en De Wilp, maar tussen Marum en industrieterrein Westpoort bij Hoogkerk.

Tussen Leek en Westpoort wordt een lusroute gereden. De bus rijdt richting Westpoort door Midwolde en Oostwold. Het eindpunt van de bus is de halte op de oprit van de A7 bij Westpoort. De bus rijdt vervolgens via de A7 terug naar Leek en verder. Bij de halte Westpoort komt een aansluiting op Qliner 304 van en naar Groningen.

Tussen het centrum in Leek en het nieuwe eindpunt Raadhuisstraat in Marum wordt de route niet gewijzigd. De bus rijdt tussen 7:00 en 18:00 uur globaal ieder uur. De Wilp kan gebruik blijven maken van buslijn 89, welke in Marum aansluit op de Buurtbus.

https://www.welkominzuidhorn.nl/actueel/actueel-zuidhorn/buurtbus-oostwold-gaat-vanaf-maandag-rijden/