Cursus zagen met de kettingzaag – erratum donderdag 2 november

Beste mensen,

Begin dit jaar vroeg ik naar belangstelling voor een cursus zagen met de kettingzaag. Zo’n 15 personen hebben hiervoor interesse.

Terra Next, de opleider voor de groene sector heeft voor ons hun zaagcursus voor professionals aangepast voor mensen die hobby-matig met de motorkettingzaag werken. De Stichting Dijk-Weeringfonds en de dorspvereniging maken het voor ons betaalbaar.

De cursus heeft 3 onderdelen:

  • theorie,
  • praktijk onderhoud aan de zaag, het zaagblad en de zaagketting en
  • praktijk zaagtechnieken; vellen en afkorten.

De theorie is in het Theehuis(Hoofdstraat 132), de praktijk bij Wiersma/Ottema(Hoofdstraat 124) in de schuren en houtwallen te Midwolde.

Aanstaande donderdagavond 26 oktober  02 november om 19:30 is er een korte informatie bijeenkomst met de cursusleider en om met elkaar de agenda’s te trekken voor de data. Heeft u interesse in de cursus, kom dan vrijblijvend langs.
Kunt u donderdag niet maar heeft u interesse voor de cursus, neem contact op met Jan Gietema; jan@pasop.com of whatsapp 06 555 28 699.
Het is bij Meindert Wiersma aan de Hoofdstraat 124, wel bekend.. Achterlangs in het voormalig melklokaal. Donderdag 19:30 (warme kleren aan).

Er zijn honderden voorbeelden op Youtube hoe het mis kan gaan met bomen zagen. Het begint altijd heel stoer met een motorzaag, maar dan kan het erg mis gaan (Youtube).

https://www.youtube.com/watch?v=JHZkR6UVegY&t=252s

Ik hoop jullie donderdag avond bij Meindert te zien. En anders, bel, mail of App me.

Jan