Jubileumpagina viering 35-jaar bestaan van de dorpsvereniging Midwolde in 2014.

35 jaar geleden hebben een aantal vrijwilligers in Midwolde zich hard gemaakt voor het verwerven van het Theehuis als het Dorpshuis van Midwolde. Op zaterdag 13 september 2014 willen we hierbij stilstaan.

p_FeestelijkeOpeneingMet veel inzet, enthousiasme en een financiële bijdrage van de gemeente Leek is het indertijd gelukt om het pand in eigendom te krijgen. Maar daarmee was de kous niet af. Het Theehuis verkeerde in een slechte staat en moest volledig gerenoveerd worden. Dit is door de bewoners van Midwolde grotendeels zelfstandig en vrijwillig gedaan.
Nadat het Theehuis in de basis gereed was, hebben verschillende mensen getracht het Theehuis rendabel te maken. Dit is een roerige geschiedenis geweest met veel persoonlijke inzet en daarmee natuurlijk ook veel emoties omdat de te volgen richting met het Theehuis en het Dorpsbestuur niet altijd eenduidig was voor iedereen.

Wij hebben dit vastgelegd in een boekje, 35 jaar historie DV Midwolde. Veel vrijwilligers van het eerste uur zijn nog woonachtig in het dorp. We combineren dit met de jaarlijkse barbecue van het dorp.


De foto hiernaast is van de feestelijke opening van toen nog het Theehuis Vredewold in 1988 door toenmalig burgemeester Siepie de Jong.

Organisatie:

Leden en oud-leden van de DV Midwolde zijn van harte welkom. Maar ook de overige inwoners van Midwolde,
De bijdrage in de kosten voor de BBQ bedragen € 10,- per volwassene,
Kinderen tot 14 jaar vragen we een bijdrage van € 5,- per kind,
Bij binnenkomst krijgt iedereen 5 munten bedoeld voor drank consumpties gedurende de dag en 3 munten
voor kinderen t/m 14 jaar,
Indien u meer consumpties wilt gebruiken, dan moeten er munten bijgekocht worden voor €1 per munt. Sterke drank kost 2 munten.

Dringend verzoek:

Afgelopen jaren zijn we soms in de problemen geraakt met de barbecue. Als 50 mensen zich opgeven en er komen er 92 zoals twee jaar geleden, dan lopen we het risico dat de aangeboden hoeveelheid niet als voldoende ervaren wordt. Dit willen we graag voorkomen,
Geef je naam en aantal personen door voor maandag 8 september 2014, via het aanmeldformulier of bij voorkeur via het onderstaand on-line aanmeldformulier.
Ook vernemen we graag even met hoeveel mensen jullie aanwezig denken te zijn en bij welke activiteiten. Dat geeft ons de richting om het goed voorbereid te hebben,
Een aantal mensen, dat indertijd hard meegewerkt hebben wonen nu niet meer in het dorp. Mocht u nog  mensen kennen die het leuk vinden om dit jubileum treffen mee te maken, aarzel dan niet om ze uit te nodigen. Wij zijn vanuit het bestuur niet op de hoogte waar iedereen verblijft.

Tot zaterdag 13 september 2014. Bestuur Dorpsvereniging Midwolde.

[Download niet gevonden]

Laatste Jubileum mededelingen hieronder, en downloads klik hier:

Meer berichten...