Happy hour succes. Garage Nienhuis gaat voor flexibel autogebruik

Op de laatste vrijdag van de maand, was gisteravond de happy hour van de dorpsvereniging. Gezellig met elkaar praten en borrelen met daarna een maaltijd uit de Inkies keuken.

happy hour 28 oktober 2016
happy hour 28 oktober 2016

Na het eten nam Harm van onze welbekende garage Nienhuis het woord. Hij vertelde over de geschiedenis van zijn bedrijf, zijn huidige business model en zijn toekomstplannen. Harm vertelde dat het vroeger een streekgarage was,  maar tegenwoordig is de helft van de verkoop aan klanten buiten de noordelijke provincies.

De meeste auto’s in Nederland rijden op benzine, en dan diesel en hierna op afstand LPG. Je kunt ook rijden op gecomprimeerd gas, vaak van biologische afkomst. Je rijdt dan zeer economisch maar je moet wel wat vaker tanken. Dit kan op 200 plekken in Nederland, waaronder Leeksterveld. Je moet je reis en tankstops dus een beetje plannen, maar dan tank je voor een koopje. In de huidige auto van Harm zijn 3 gastankjes en een benziene tank gemonteerd. Dat is wel een dingetje wat betreft bagageruimte en kan het best gemonteerd af-fabriek.

Flexibel autogebruik

Nienhuis wil het flexibel gebruik van auto’s promoten. Nu al kun je met hen afspraken maken over geregeld of min of meer ongeregeld gebruik van hun auto’s. Voor je het weet zoef je in een Audi A8 over ’s lands wegen. Is het dat je niet 24/7 over een auto voor de deur willen beschikken, evt als tweede auto, dan is dit een serieuze optie. Veel mensen weten niet wat een auto voor de deur kost. Er komen ook 3 Tesla’s voor de leden van de dorpsvereniging. Je kunt je hiervoor inschrijven via de secretaris van de dorpsvereniging na 31 maart.

Het was een leuke avond. Mijn vrouw had gelukkig weinig gedronken, op de weg naar huis passeerden we een intensieve alcoholcontrole.

uw redacteur Jan Gietema