Help de bijen bij jou in de buurt!

Heeft u de BijerBij app al gedownload? 

De app is sinds april door iedereen te gebruiken, in Midwolde zijn inmiddels al wat mensen die deelnemen, maar dat kunnen er natuurlijk veel meer worden, verteld ambassadrice José de Boer-Niewöhner uit #Midwolde.

Op deze app kan je een eigen foto delen en zo laten zien wat je doet voor de bijen en hommels, en op deze manier ook van elkaar leren.
Ook is er veel informatie te vinden over bijvoorbeeld voedsel, nestelgelegenheid en overleving. Wist je dat vlooien- en tekenbanden voor hond of kat vaak giftige stoffen bevatten voor de bij? Als de hond of kat plast komt het gif in de tuin terecht. Er bestaan biologische vlooienbanden die niet schadelijk zijn.

Ook deze informatie is te vinden in de BijerBij app. Verder staan er veel verwijzingen in naar sites om bijvoorbeeld planten, bijen, hommels, vlinders etc. te kunnen herkennen. Kortom een heel nuttige app die goed past in de proeftuin Midwolde!

d’Olle Tuun
De inrichting van d’Olle Tuun zal in het najaar plaatsvinden heeft Landschapsbeheer toegezegd, we hopen dat er dan een feestelijke opening kan plaatsvinden!

Bekijk de nuttige links via de website van Dorpsvereniging Midwolde -> https://www.midwolde.info/de-bijen-app-is-klaar/ of via https://bijerbij.nl/