Midwolde Paasvuur 2016

Paasvuur Midwolde

Paasvuur MidwoldeMIDWOLDE – Een van de grootste paasvuren van het Westerkwartier wordt elk jaar opgebouwd in Midwolde en ontstoken op tweede paasdag, dit jaar is dat maandag 28 maart om ca. 20:00 uur.

De locatie is evenals voorgaande jaren op een stuk land van de Familie Dijkstra aan de Traansterweg. De organisatie is in handen van het “Vuurbestuur Midwolde“.

 

Paasvuur

Voor een paasvuur is snoeihout nodig, dat doorgaans ruim voorhanden is in Midwolde. Hiermee maken we één de grootste paasvuren van Groningen. Het bouwen van de bult en het vuur geeft behalve verkeershinder en rook ook heel veel plezier.

Snoeihout brengen

PaasvuurVoorwerk1Dit kan op de zaterdag voor Pasen; 19 maart & 26 maart tussen 10:00 en 14:00 uur.
Gedurende de andere dagen is het terrein afgesloten.

Op deze twee dagen is het vaak een komen en gaan van auto’s met karretjes maar ook van trekkers met grote diepladers volgestouwd met snoeihout. Voor het lossen van alle vrachten en vrachtjes krijgt de dorpsvereniging de hulp van vele vrijwilligers uit en rond Midwolde die met een kraan of een shovel aanwezig is.

Wilt u een grote partij snoeihout storten op een andere dag, bel dan met Jan Jaap de Boer: 06-555 97 635.

Het is belangrijk te weten dat bewerkt hout p paasvuur3( verf, spijkers, pallets ed.) niet welkom is en wordt geweigerd. Ook boomstammen en stobben mogen we niet accepteren. Deze zaken dienen mee teruggenomen te worden. Op de stort is controle aanwezig.

Inleveren van snoeihout is gratis voor leden van de dorpsvereniging. Niet-leden betalen voor een aanhanger € 3,00 en voor een tractor + wagen € 6,00.

Op de dagen van het inzamelen van het snoeihout verzoeken wij u via de Noorderweg/Traansterweg te komen en niet via de Pasop/Traansterweg. Dit i.v.m. het passeren van brede voertuigen op de Traansterweg.In geval van slecht weer kan het storten op het terrein problemen geven. Informatie hierover bij Jan Jaap de Boer.

Snoeihout ophaalservice

Ophaal Service

Heeft u wel gesnoeid, maar kunt u door omstandigheden niet storten,

dan biedt Gerke Mulder een oplossing. Met een kraan en kar kan hij u van dienst zijn. De kosten hiervoor zijn € 17,50 per vracht.

Bel na 17:00 uur met Gerke op 06-15523782.

 

 

Ontsteken paasbult 2e Paasdag

Paasvuur Midwolde AanstekenDe commissie Lucifers moet nog worden samengesteld. Op tweede Paasdag, dat is maandag 28 april zal de bult om ca. 20:00 uur worden aangestoken.

 

Parkeren op avond van tweede paasdag aan de Traansterweg is niet mogelijk i.v.m. de bereikbaarheid voor noodhulpdiensten. U kunt op het naast gelegen Leeksterveld uw auto parkeren. Afstand naar het Paasvuur bedraagt een paar honderd meter.

Namens de Dorpsvereniging Midwolde en het Vuurbestuur,

Jan Jaap de Boer