MIJN GRONINGEN – Jongeren TOP

Ingekomen: In opdracht van Ministerie van EZK en de Groningse overheden organiseert de JongerenTop 9 dialoogsessies voor jongeren (16-27 jaar), waar jongeren meedenken over de besteding van de ereschuldgelden. De thema’s waar het over gaat zijn bij eerdere sessies met jongeren bepaald, waaronder de JongerenTop in het Groningse aardbevingsgebied in 2019.

Samen met Landschapsbeheer Groningen, Groninger Landschap, Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen en Oude Groninger Kerken, organiseren we de sessie ‘Mijn Groningen’. Wat maakt Groningen, Groningen?

Hoe wil jij dat de omgeving waar je woont en werkt eruit ziet? Het landschap, de gebouwen? Wat is de waarde van cultuur, erfgoed? We gaan op excursie langs typische Groningse culturele waarden. Wat moeten we beschermen? Wat kan wel weg?

Praktisch:
– Vrijdag 1 december
– 15.00 – 19.00 uur (inclusief eten)
– Startlocatie: Kerk Midwolde (evt vervoer kan geregeld worden vanaf station Groningen)

In de bijlagen vind je de uitnodiging en een social media post.
Misschien zijn er jongeren in het dorp die mee willen doen? Of willen jullie de uitnodiging delen in jullie nieuwsbrief of andere communicatie-kanalen?

Overigens gaat de sessie niet specifiek alleen over Midwolde en omgeving, maar doen we wel een toer langs Nienoord en is de bijeenkomst in de kerk in Midwolde, om de jongeren die meedoen een idee te geven wat landschap/ erfgoed voor betekenis hebben in Groningen.

Wil je meer weten, geef gerust een gil.
Aanmelden: https://jongeren.top/jong-in-groningen/
Daar vind je ook info over de andere sessies.