Noaberhulp in Midwolde

Beste dorpsgenoten,

We zijn gedwongen om meer afstand van elkaar te nemen dan we wellicht gewend waren. We spreken elkaar nog wel maar op gepaste afstand en veel via WhatsApp en andere sociale media.

Als bestuur merken we dat veel dorpsbewoners zich, ondanks de gedwongen afstand, toch om elkaar bekommeren; noem het maar noaberschap.

We bellen elkaar hoe het gaat en of we wat voor elkaar kunnen doen. Buren maken afspraken om voor elkaar de boodschappen te doen. We letten wat meer op bewoners die mogelijk wat kwetsbaarder zijn. We informeren of er voldoende contact is met kinderen, andere familie of vrienden en of deze mogelijk helpen bij dagelijkse dingen. Dat is heel mooi om te zien. Hiermee voorkomen we met z’n allen dat in deze periode van gedeeltelijk isolement mensen vereenzamen, helemaal de deur niet meer uit kunnen of durven en daardoor in de problemen raken.

We hopen dat iedereen gezond blijft en er voldoende onderlinge steun en aandacht zal blijven. Mocht het zo zijn dat deze steun even niet geboden kan worden, laat het ons dan gerust weten; of het nu gaat om even contact of hulp bij de boodschappen of andere dringende zaken. Wij kunnen dan ondersteunen in het regelen van de juiste hulp. Je kunt een mailtje sturen aan secretaris@midwolde.info of bel een van de bestuursleden.

Bestuur van de dorpsvereniging.