Pompoen wedstrijd

Pompoen plantjes Jan Gietema
Pompoen plantjes Jan Gietema
Pompoen plantjes Petra Wassing
Pompoen plantjes Petra Wassing

UPDATE:  Beste inwoners van Midwolde. Begin mei zijn pompoen zaad distributiepunten ingesteld om mee te kunnen doen aan deze wedstrijd.

Eigenlijk zijn wij wel benieuwd naar het aantal deelnemers en of de pompoen zaden al boven het maaiveld uitkomen.  Van Jan en Petra weten we het al.

Laat het ons weten door deze nieuwsbrief te beantwoorden met bijvoeging van een foto van je pompoen plantje.

 

 


Pompoen transportAlle tuiniers van Midwolde opgelet, werk aan de winkel: het groeiseizoen is begonnen. Wie kan zich straks de pompoen koning van Midwolde noemen?

Om pompoen koning of koningin van Midwolde te worden moet je de grootste kweken, en dat gaan we dit jaar meten. Vanaf heden zijn in ons dorp drie distributiepunten waar zaadjes te halen zijn voor California giant, de reuzen pompoen. Kweek hiermee de grootste (=zwaarste) pompoen. In september gaan we wegen. Er is ook prijs voor degene die nu al kan voorspellen hoe zwaar zijn of haar pompoen wordt en de jury (Roelof) wijst de meest curieuze pompoen van Midwolde aan.

 

Een beetje reuzenpompoen kweken betekent nogal wat. Zie: reuzenpompoen kweken

Voor pompoenen boven de 150 kg regelt de dorpsvereniging transport.

Pompoen in de takels

 

Ga je de uitdaging aan, spoed je dan naar een van de onderstaande distributiepunten want de zaadjes moeten zo langzaam aan wel de grond in. Hier liggen zakjes klaar met 3 zaadjes en een inschrijfformulier. Schrijf je naam op en geef een schatting van het eindgewicht.

De distributiepunten zijn over het dorp verdeeld zodat er altijd eentje bij u in de buurt is: Boekhold, Hoofdstraat 128, Swart, Pasop 2 en Brons, Pasop 23

 

Succes.

Jan Gietema