Pompoenkampioen

HORA EST voor de pompoen-kwekers van Midwode is zaterdag 07 oktober.

Wat vooraf ging:

Vroeg in het kweekseizoen waren op drie distributiepunten in Midwolde zakjes met elk drie zaadjes van de California Giant, de superpompoen, af te halen voor het kweken van de grootste pompoen van Midwolde; bij de oude school, bij Boekhold tegenover de Audi garage en bij Brons op de Pasop naast de Traansterweg.

Een 13 tal tuiniers heeft een zakje afgehaald en is de competitie aangegaan. Maar let op; er zijn ook Zwart Kwekers, die met eigen zaad pompoenen hebben grootgebracht en zich in deze competitie hebben gemengd.  Zij zijn van harte welkom.

 

Er zijn vier prijzen beschikbaar

Hoofdprijs; hij of zij die de zwaarste pompoen van Midwolde heeft gekweekt. Deze mag zich de Pompoenkampioen van Midwolde 2017 noemen.

Drie Troostprijzen

  • Die bij opgave het dichts bij het geschatte eindgewicht zat
  • Die de meest bizar gevormde pompoen heeft gekweekt (juryprijs)
  • Die zijn pompoen het meest ver op de mestbult van Wim de Boer heeft kunnen werpen.

Voor de prijsuitreiking is natuurlijk allereerst de Koning gevraagd : “Sorry, maar ik kom al in april naar Groningen voor mijn verjaardag”, daarna de commissaris van de koning: “ Sorry, zie antwoord van de Koning.”, de burgemeester: “ Sorry, maar ik geef al de diploma’s voor de zaagcursus later dit jaar. Ten leste is de OUDSTE INWONER van Midwolde gevraagd om de pompoenkoning te eren, maar die heeft ook afgezegd. Dus wie uiteindelijk de medailles gaat omhangen is nog een verrassing.

Weging, jurering en prijsuitreiking onder genot van een kopje pompoensoep: ZATERDAG 7 oktober 17:30 bij Fam. De Boer alhier aan de Pasop (parkeren langs de NAM-laan tegenover Traansterweg).

Jan Gietema, jan@pasop.com

06 55528699

(Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd)