Veel huisnummers zijn niet dag en nacht zichtbaar vanuit een rijdende ambulance of brandweer vooral in het buitengebied maar ook in Midwolde zelf waar de huizen vaak wat verder van de weg liggen. Om mensen zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen is het simpelweg nodig dat de huisnummers duidelijk zichtbaar zijn.

112

112 – Als elke seconde telt

Bij bijvoorbeeld brand, een inbraak, een ongeval, een hartaanval of beroerte mag 112 gebeld worden. Als dan iedere seconde telt en hulpdiensten zeer snel bij het correcte adres moeten zijn, komt het heel vaak voor dat er geen of slecht leesbare huisnummers zijn. Hierdoor verliezen hulpdiensten enorm veel tijd en kunnen kostbare minuten verloren gaan en ook post en pakketbezorgers zijn gebaat bij goed zichtbare huisnummers

Onderzoek en keuze van reflecterende huisnummers
Wij hebben onderzoek gedaan naar welke mogelijkheden en leveranciers er zijn om huisnummers beter zichtbaar te kunnen maken en hebben gekozen voor de oplossingen die worden geboden door  het bedrijf met de toepasselijke naam: Reflecterende Huisnummers

ReflecterendeHuisnummers (1)

Voor langs de weg is voor een wit driehoekig bordje gekozen omdat dit het licht goed reflecteert en ook goed zichtbaar is als je er recht voor staat. Bovendien is het driehoekige bordje op een paal verkrijgbaar maar ook los om te bevestigen aan bv een hek.

Daarnaast biedt dit bedrijf ook oplossingen van losse bordjes voor op het huis of stickers.

Er is een bestelformulier (link) gemaakt waarmee alle privé huishoudens gratis een bordje kunnen bestellen omdat wij hiervoor subsidie hebben gekregen van het ondernemersfonds van de Gemeente Leek.

ReflecterendeHuisnummers (1)

Via deze link kun je het Bestelformulier-gratis-Reflecterende-Huisnummers_V6.pdf (2086 downloads ) downloaden, waarop meer informatie staat. Deze actie loopt tot de zomer.

De eerste leveringen zullen plaats vinden op zaterdag 15 april en op die dag zullen we ook gelijk proberen zo veel mogelijk bordjes te plaatsen.

Nieuwe bestellingen kunnen nog tot eind augustus worden gedaan en worden dan in september uitgeleverd.

Contactpersoon DV Midwolde: Jos Leber

Meer reflecterende huisnummer berichten, en downloads klik hier:

Meer berichten...