Reanimatie / AED Trainingen Midwolde

Het Dagblad van het Noorden meldt op 14 januari jl. (link)  dat er op het ogenblik 520 geregistreerde defibrillators in de provincie Groningen aanwezig zijn, Volgens de Stichting Groningen Hartveilig zijn er in een ideale situatie op iedere vierkante kilometer twee tot drie AEDs beschikbaar. Met de 520 AEDs is in de provincie Groningen de ideale situatie nog niet bereikt.

In Midwolde “ons dorp” hangt één AED binnen bij de familie Staal Hoofdstraat 104 en is toegankelijk van 08:00 – 20:00 uur. Ook zijn er twee AED’s in buitenkasten die 24 uur per dag te openen zijn met een pincode. De buitenkasten hangen bij Gasterij Inkies en bij de familie De Boer, Pasop 26.

Met drie toegankelijke AED’s in ons dorp voldoen wij aan de ideale situatie. Daar zijn we blij mee, want we willen dat de defibrillatoren goed beschikbaar zijn. Hiermee kunnen we binnen een bepaalde periode, na een melding van een hartstilstand, snel handelen in samenwerking met 112.

AED Cursus 2019

Ook dit jaar wordt er door de dorpsvereniging weer een AED cursus georganiseerd. De cursus bestaat uit een training over reanimatie en het gebruik van de AED.  Het bestuur van de dorpsvereniging Midwolde moedigt iedereen aan om mee te doen aan de training. Is het je eerste keer? Meldt dit dan bij de opgave, want dan wordt je naam na de cursus ook geregistreerd als hulpverlener. Je krijgt een digitaal certificaat van deelname!

De AED Cursus zal dit jaar plaatsvinden op 6 en 14 maart. Meer informatie over locatie en tijd volgt nog.

Meld je aan voor de AED Cursus via:activiteiten@midwolde.info of via 06-49758310.

AED Hoofdstraat 132, bij Gasterij Inkies (westzijde), (24 uur per dag toegankelijk)

 

 

 

 

 

AED Hoofdstraat 104, bij familie Staal, (geopend tussen 8:00 en 20:00)

 

 

 

AED Pasop 26, bij familie De Boer (24 uur per dag toegankelijk)

 

 

 

Zegt het voort:

Niet iedereen heeft goede vaardigheden met de computer, wij vragen jou om mee te denken en deze berichten door te geven aan iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.