Categorieën
Activiteiten

Reeën speuren in Midwolde

Midwolde reeen (1)Midwolde heeft een grote populatie reeën. Die verplaatsen zich over de landerijen maar bezoeken soms ook wel onze tuinen. Nu de temperaturen weer hoger worden en het gras weer volop groeit komt het maai seizoen er ook weer aan.

Midwolde reeen (1)
Hoef afdruk van een ree

In de eerste week van mei willen Meindert en Janet Wiersma de eerste snee gras van het land halen. Maar voordat de maaimachine 23 hectare aan grasland gaat maaien wil hij met enkele leden en een drone met een thermo grafische camera de landerijen inspecteren op aanwezigheid van jonge ree kalven. Om te voorkomen dat de kalfjes om het leven komen door het maaien. Daarom vraagt Meindert om onze hulp.

Midwolde reeen (3)
Beeld met dieren gemaakt met een drone met thermo grafische camera

Meindert heeft Herman Oldekamp bereid gevonden met zijn drone met daaronder een thermo grafische camera boven de landerijen te gaan vliegen om jonge ree kalven op te sporen. Wanneer een reekalf getraceerd wordt zal deze voorzichtig benaderd moeten worden en worden verplaatst naar een veilige plek. Als deze al wat ouder is zal het uit zich zelf vluchten naar een veilige plek.

Midwolde reeen (2)
Een gered ree kalfje

Inspectieronden
De eerste inspectieronde staat gepland voor woensdagavond 2 mei 2018. Om veel schade aan het gewas te voorkomen kunnen is maximum gesteld aan het aantal deelnemers.

De tweede inspectieronde zal 4-weken later gehouden worden. De jonge reeën zijn dan al ouder en gaan zeker op de vlucht bij onheil, of niet.

Programma:

  • Woensdagavond 2 mei 2018.
  • We starten bij Meindert aan de Hoofdstraat 124.
  • Om 19:30uur zal uitleg gegeven worden over hoe we te werk gaan.
  • Er kunnen maximaal 10 leden mee.
  • Aangeraden wordt om stevige schoenen aan te trekken. We gaan circa 23 hectare land controleren.
  • Na afloop is er koffie/thee voor de deelnemers.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden: