Samen voor de voedselbank.

image

 

Beste Midwolmers,

Wist u dat zo’n 6000 Groningers onvoldoende in de eigen levensbehoefte kunnen voorzien?
Wist u dat één op de zeven kinderen in de stad Groningen opgroeit in armoede?
Wist u dat in onze provincie bijna de helft van de kinderen in een achterstandswijk woont?

Deze aantallen stijgen nog steeds. Veel mensen zijn maar een echtscheiding, financiële tegenslag of faillissement verwijderd van armoede.
Voor de mensen die in deze situatie terechtkomen én aan de toekenningscriteria voldoen, stellen de voedselbanken pakketten beschikbaar als noodhulp.

Samen voor de Voedselbank
De voedselbanken worden gerund door vrijwilligers en zijn volledig afhankelijk van schenkingen.
In december gaat RTV Noord, voor de tweede keer, met alle Groningers actievoeren om de voedselbanken te ondersteunen. Dat doen we dit jaar met alle andere regionale omroepen in Nederland.
Daarbij is alle hulp welkom: van verenigingen, scholen, bedrijven, kerken en andere instellingen.
Úw hulp dus: Samen voor de Voedselbank.

Doet u mee?
We roepen iedereen op zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen. U kunt een leuke actie bedenken en deze samen uitvoeren. Met leerlingen, met leden van uw club of gewoon met vrienden. Denk bijvoorbeeld aan een sponsorloop of een rommelmarkt.
Het doel: zoveel mogelijk goederen inzamelen voor mensen die het hard nodig hebben.

We verzamelen het liefst producten waar de cliënten van de voedselbank het meest aan hebben. Daarom heeft de voedselbank een boodschappenlijst samengesteld met de meest bruikbare middelen. (zie bijlage) Het zou fijn zijn als u hier rekening mee wilt houden.

 

Komt u op Radio Noord of TV Noord?
De actie ‘Samen voor de Voedselbank’ begint op 8 december en loopt tot en met 19 december. Komt u in die periode ook in actie voor de voedselbanken? Laat dit dan aan ons weten via het reactieformulier op www.rtvnoord.nl/voedselbank.
Tijdens de actieperiode gaan onze radio- en tv-verslaggevers erop uit om te kijken bij de leukste acties. Misschien komen we ook wel bij u langs.

Wij hopen dat u meedoet aan de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ en zien uw inzending heel graag tegemoet. Samen gaan we ervoor!

Hartelijke groet,

Gijs Lensink
Directeur RTV Noord

Postbus 30101
9700 RP Groningen

050 – 319 99 99

www.rtvnoord.nl