Slootjesexcursie IVN Leek Nietap

P1010006 juni 2015De IVN-afdeling Leek/Nietap organiseert op zaterdagochtend 11 juni een circa 2 uur durende slootjesexcursie voor de jeugd. Verzamelen 10.00 uur aan ’t Riet in de wijk Oostindie in Leek.

Voorgaande jaren was het enthousiasme bij de aanwezige kinderen erg groot. De jeugd mag zelf met behulp van schepnetjes waterdieren vangen die worden verzameld in emmers en weckflessen. Met behulp van zoektabellen, determinatieplaten en boeken kan het gevondene daarna op naam worden gebracht en bestudeerd. IVN-gidsen zullen de excursie begeleiden en voor de didactische noot zorgdragen, ouders mogen ook mee als begeleider. Vanzelfsprekend wordt het gevangene na afloop weer ongeschonden losgelaten. Wie mee wil doen op zoek naar kikkers, salamanders, waterkevers, insectenlarven, visjes, enzovoort wordt om 10.00 uur verwacht op de verzamelplaats aan ’t Riet in de wijk Oostindie in Leek.En, natuurlijk mag je ook je eigen netje meebrengen.

ivn slootjesexcursie

En voor wie zelf wel eens onder water wil kijken: zie blik onder water De slootjesexcursie van IVN Leek/Nietap maakt deel uit van een groot scala aan slootjes- en wateractiviteiten die in het weekend van 11 en 12 juni  over heel Nederland verspreid plaatsvinden.
Meer dan 100 afdelingen doen mee aan de IVN Slootjesdagen.
Op de website www.ivn.nl/slootjesdagen vindt u het complete landelijke aanbod.