Uitslag pompoenkampioen 2017

Op een druilerige zaterdagnamiddag op 7 oktober 2017 aan de Pasop 26 werd de eerste Pompoenkampioen van Midwolde bekend gemaakt.

Tegen vijven waren 9 van de 18 gezinnen die zaadjes van de California Giant, de superpompoen, bij één van de drie afhaalpunten opgehaald hadden aanwezig en werd de keuringsprocedure gestart. Hier kon niet over gediscussieerd worden, mede omdat er vooraf geen regelement was vastgesteld!

In de garage van de familie De Boer stond een grote weegschaal, tot 50kg, opgesteld zodat iedereen goed kon zien dat het er eerlijk aan toe ging. Als eerste werden alle aangeleverde California Giants gewogen. Bij één pompoen was de schaal niet toereikend.

Nadat de weging was beëindigd werd er genoten van een heerlijke kom met zelfgemaakte pompoensoep met brood van Jan Gietema. Hierdoor kon de jury, bestaande uit Roelof en Erik, rustig de winnaars voor de verschillende, op voorhand bekendgemaakte categorieën, uitkiezen.
Het gaat om de volgende categorieën:
– Pompoenkampioen, heeft de zwaarste pompoen
– Pompoenschatter, wie heeft het uiteindelijke gewicht van zijn pompoen het beste ingeschat
– Pompoengooier, wie kan zijn pompoen het verste weg gooien op de mestbult
– Raarste pompoen, wie heeft een pompoen die het meest afwijkt

Na dat iedereen de heerlijke pompoensoep genuttigd had werd de verdere procedure uitgelegd. Het wegen was gebeurd maar voordat de medailles aan de verschillende winnaars uitgereikt konden worden moest er alleen nog met de pompoenen gegooid worden. Onder toezicht van de aanwezigen waren er twee die hun pompoen niet meer meenamen naar huis. Nadat de afstand met een laser tot op de millimeter nauwkeurig vastgesteld was werd overgegaan tot de uitreiking van de medailles.

De uitslag:

Categorie winnaar: Winnaar: Gegevens: Foto:
Raarste pompoen Jacoba en Julien Kuiper  Vreemde vormgeving  
Pompoenschatter Petra Wassing Geschat:25,8kg.
Gewogen: 24,3kg
 
Pompoengooier Jannie Verwoerd Afstand: 5,741 meter  
Pompoenkampioen Familie van der Veen Geschat: ?.
Gewogen: 55kg
 

 

Voor volgende jaar zijn door de Pompoenkampioen de zaden van de winnende pompoen beschikbaargesteld aan de organisatie. Waarvoor hartelijk dank.

Wij willen in het bijzonder even Jan en de familie De Boer bedanken voor respectievelijk de organisatie en gastvrijheid.

Hieronder nog enkele foto’s en bewegende beelden van deze gezellige namiddag aan de Pasop. Klik op de afbeelding voor een vergroting.