Categorieën
Activiteiten

Verslag Nijjoarsveziede 2019

“en wat was het toch leuk dat we door elkaar werden gezet”.

Een beetje verkleed in de jaren 1930 stijl, met hoeden, boa om de nek en bretels in de jaren 1930 stijl. Zo stonden Roelof en Froukje bij de deur om iedereen te ontvangen met begroetingen zoals Veul Heil en Zeg’n, Beste Wensen, Gelukkeg Nijjoar, en welke nog meer?

Daarna de jas uit en kreeg iedereen een apart nummertje met een glaasje bubbels. Allemaal blije gezichten en er was meteen gezelligheid onder elkaar.

Zo fijn dat oude dorpsbewoners ook kwamen en getrouw ook! Maar ook de familie Wubs met hun dochter in de wandelwagen. Zij kwamen enige tijd geleden in ons dorp wonen en zijn nu lid van onze vereniging. Alle dorpsbewoners werden begroet!

 

Als verrassing voor deze Nijjoarsveziede 2019 was er een dorpsquiz. De winnaars streden voor een klein prijsje en mochten als eersten “opscheppen bij het buffet”. Op de tafels lagen de groepsnummers met daarachter informatie over hoe je een activiteit kunt aanvragen en over de knutselmiddag die georganiseerd wordt op woensdagmiddag 23 januari in Gasterij Inkies.

 

Iedereen had een groepsnummer gekregen en werd daarmee door elkaar gezet. Veel reacties waren … “en wat was het toch leuk dat we door elkaar werden gezet”.

De dorpsquiz ging van start!… De vraag hoe ons dorpspand ooit heette, gaf een opwindende reactie. Het antwoord is intussen aangepast.

Als complete verassing kwam er een spontaan optreden van Evert van Weeren: De wandelaar met het hondje die zere pootjes had gekregen van het vuurwerk!

Gasterij Inkies heeft ons goed ontvangen met een stamppot buffet in een sfeervolle omgeving. We waren allemaal weer even thuis in ons dorpshuis!

 

De vragen en antwoorden van de dorpsquiz kan je vinden via: quizvragen.pdf