Verslag Nijjoarsveziede 2020: op naar een mooi 2020!

Op zaterdag vier januari was het weer zo ver: met het hele dorp aan de stamppot. Onder het genot van een drankje werden we ontvangen bij Gasterij Inkies.

Bij binnenkomst heeft een ieder een nummertje gekregen en al snel werd het ons dorpsgenoten helder dat er net als het voorgaande jaar een quiz opgesteld was om de kennis van ons dorp en daar buiten te testen. Dit jaar hebben we Roelie Wiersema en Gerrit Knol bereid gevonden deze quiz in elkaar te zetten. De vragen waren iets pittiger dan het voorgaande jaar.

Aan de genummerde tafels was het al snel duidelijk dat het rebusje dat daar lag opgelost kon worden en dat de groep met de meeste punten het buffet mocht openen. De geluidsinstallatie werkte niet helemaal mee, gelukkig was quizmaster Gerrit goed bij stem en heeft hij de quiz helder en duidelijk kunnen verwoorden.

Na de quiz volgde het welkomstwoord van Roelof Kraak, de voorzitter van de dorpsvereniging. Hij gaf een korte samenvatting van wat er allemaal was gebeurd in 2019 en wat we van plan zijn te gaan doen in 2020. Daarna werden de antwoorden op de vragen doorgenomen en bekend gemaakt welke tafel de meeste punten had.

Ondertussen waren Ingrid en haar team bezig om met veel zorg het stamppot buffet voor ons klaar te zetten. Net als voorgaande jaren was er weer een overvloed aan zuurkool, boerenkool en hutspot met speklapjes, worst en het gebruikelijke zuurtje. Onze gastheer Klaas en gastvrouw Ingrid zorgden ervoor dat allen bediend konden worden.

 

 

 

 

 

 

Een gemoedelijke avond vol gesprekken tussen de 85 aanwezige dorpsbewoners, met een glaasje en een hoop gezelligheid. Rond de late uurtjes zochten we langzaam het huis weer op.

Na een geslaagde avond vol gezelligheid en vrolijkheid kijken we met zijn allen uit naar een mooi gezond en hopelijk fantastisch 2020.