Voorbereidingen Paasvuur Midwolde 2017 afgerond

paasvuur midwolde 2017 bult klaar mooi

paasvuur midwolde 2017 bult klaar mooiDe laatste houtbrengdag voor Pasen 2017 werd rustiger dan verwacht. Veel snoeihout was de afgelopen week al gebracht door omwonenden en enkele bedrijven. Hierdoor is een paasbult ontstaan die aan het eind van de dag na opmeten hoog genoeg was om als hoogste van het Westerkwartier  aangemerkt te kunnen worden!

Eén bedrijf Infravast(http://infravast.nl/) heeft de afgelopen week ruim 20 containers met snoeihout aangevoerd en heeft in de dagen voor het weekend zelfs met een kraan de bult opgezet. Waarvoor onze dank.
Afgelopen week kregen we geheel onverwachts nog bezoek van de Provincie Groningen die onderweg waren om te controleren of bij de paasbulten in de regio geen milieudelicten plaatsvonden. Het Vuurbestuur kreeg te complimenten voor een moei stabiele paasbult en er werden dan ook geen overtredingen geconstateerd.

paasvuur 2017 bord bert SnertOmdat er dit jaar geen ophaalservice ingesteld was heeft Bert Boekhold toch veel zorgen van inwoners van Midwolde weggenomen om het snoeihout op tijd bij de paasbult te krijgen. Met een geleende bus met een autotrailer van Garagebedrijf Nienhuis(http://www.nienhuis-occasions.nl/ ) heeft hij ook zeker meer dan tien vrachten hout vervoerd. Dank je Bert, wil je dit volgend jaar weer op je nemen?

paasvuur midwolde 2017 DamOok willen we Grondverzetbedrijf Wiebe Cazemier(http://www.w-cazemier.nl/) en Handelsbedrijf B. Blaauw(http://www.bertusblaauw.nl ) bedanken voor hun bijdrage voor de aanleg van twee dammen met zinkerbuizen. Tussen de dammen hebben is een rijbaan van staalplaten aangelegd door FerroRent(http://www.ferrorent.com/) waardoor de houtbrengers met eigen vervoersmiddelen het hout naast de bult konden afleveren.

Voor het innerlijke van de Vuurbestuur mannen en overige vrijwilligers die twee zaterdagen hebben geholpen om de paasbult op te bouwen en daar waar nodig karren te legen.  Slagerij/worstenmakerij Nederhoed(http://www.nederhoedleek.nl ) bezorgde  pannen met heerlijke snert, deze gingen leeg tot op de bodem. Maandag verzorgt Jan Nederhoed ook de eigen gemaakte gehaktballen, verkrijgbaar in de opgestelde tent. Het opwarmen van de snert was niet mogelijk geweest zonder een  aggregaat  van  JKM Tech(http://jkmtech.nl/).

paasvuur midwolde 2017 bult opzettenAan het eind van deze dag kwam net als voorgaande jaren een rupskraan met sorteergrijper van Wiebe Cazemier de bult verder opzetten. Na een ronde met hark om te bult is deze klaar om ontstoken te worden.

paasvuur midwolde 2017 bult aanharken

Nu kunnen alleen de weergoden nog roet in het eten gooien door de wind de verkeerde kant op te laten waaien! Blijf ons dus volgen via onze facebook pagina(https://www.facebook.com/midwoldepasop/ ) en/of twitteraccount(https://twitter.com/midwolde ) voor updates op tweede paasdag!

Voor nu wensen we jullie gezellige Paasdagen en zien we jullie graag op tweede paasdag 2017 wanneer om 20:00uur het Paasvuur ontstoken zal worden.

paasvuur midwolde 2017 vuurbestuurHet Vuurbestuur van Midwolde!
https://www.midwolde.info/activiteiten/paasvuur/