Zomerbarbecue en bustocht geslaagd

De zomerbarbecue van de dorpsvereniging ligt alweer een paar weken achter ons. Dit jaar voor het eerst verzorgd door Inkies. We verwelkomden 60 volwassenen en 4 personen van het jonge volkje. Een geslaagde opkomst.

Onze voorzitter Geert opende de barbecue en nodigde ons meteen uit voor een verassing: de onthulling van de ansichtkaart “Groeten uit Midwolde”, op de koningsplek. Dit was een idee van Alina Kunnen en Ubel Heys en Stieneke van der Wal. Deze levensgrote ansichtkaart aan het electricteitshuisje maakt de koningsplek af.

onthulling bord midwoldeHeb jij al een Selfie met “Groeten uit Midwolde” gemaakt?

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag was de tweede activiteit van het nazomeren; de bustocht. Met Jan Nienhuis achter het stuur en Gerrit Knol achter de microfoon reden we naar Duitsland. Allereerst wandelden we over de begraafplaats van de voormalige concentratiekampen in het Emsland en daarna bezochten we het herdenkingscentrum in Esterwegen.

Hier bekeken we de tentoonstelling en de restanten van het voormalige kamp. Wandeling Esterwegen

Ook spraken sommige van ons kort met de zusters van het bijgelegen klooster en maakten we een wandeling over het veenpad.

Kortom een indrukwekkende plek.

De volgende stop was bij de ooit zo veelbelovende magneetzweefbaan. Alleen de 30 kilometer lange betonnen constructie staat er nog. Helaas zal deze nooit langs Midwolde vanaf de Randstad naar Groningen (en verder) zoeven.

bus bij magneetbaan

Tot slot werd Bourtange aangedaan. Wie kent het niet?

De beide Jannen moesten per se van Gerrit op de hang-WC boven de vestingsgracht. (Daar zijn vast wel foto’s van).

Deze bustocht was volgens de 21 deelnemers voor herhaling vatbaar. Er worden plannen gesmeed voor de volgende bestemming. Gaat jij dan ook mee?

De volgende nazomer activeit is op 19 september de Sfeeravond in de Olle Tuun.