4e thema avond duurzame energie in Midwolde

EnergieLabel

Woensdag 4 maart 2015 om 20:00 uur in het Theehuis te Midwolde.

Agenda:

  • Opening/welkom
  • Trias Energetica          
  • Energie labels              
  • Energie besparen en energie scans     
  • Discussie en vragen over energie besparen    

Pauze

  • Ervaringen met energie scans
  • Wat is de Groninger Energie Koepel (GrEK)
  • Eigen gas en stroom kopen van NLD
  • Aanbod energie scans

Over energie besparen, energie labels en gas en groene stroom kopen

Het is al weer ruim 2 jaar geleden dat onze dorpsvereniging met duurzame energie aan de slag is gegaan en na drie eerdere thema avonden is het nu de hoogste tijd voor een update over energie besparen en duurzame energie op woensdag 4 maart 2015 om 20:00 uur in het Theehuis te Midwolde.

Energielabel

EnergieLabelWe zullen het die avond vooral hebben over energie besparen in theorie en onze eigen ervaringen daarmee in de praktijk.
Ook het nieuwe energie label voor elk huis waar iedereen een brief over krijgt of al heeft gehad komt aan bod maar vooral ook wat je er aan kunt doen om dat label te verhogen.

 

Energiescan, een terugblik

Op deze avond zullen we ook terugblikken op de energie scans dieEcocert begin 2013 bij 15 dorpsgenoten zijn uitgevoerd en daarom hebben we bouwkundig adviseur Maarten den Ouden van Ecocert weer als deskundig gastspreker die al uw vragen op dit gebied kan beantwoorden.

Lokale energie initiatieven

GREK Groninger Energie KoepelVerder zijn er inmiddels heel veel lokale energie initiatieven die worden overkoepeld door de Groninger Energie Koepel (GrEK) waarvan onze dorpsvereniging een van de mede oprichters is.
Philip Kocken van de GrEK zal komen vertellen over deze ontwikkelingen en vooral over ons eigen energie bedrijf NLD energie – Noordelijk Lokaal Duurzaam waar je  gas en stroom kunt kopen.

NLD Noordelijk Lokaal Duurzaam

Energiescan 2015energiescan

We zullen ook een interessant aanbod doen om een energiescan op je eigen woning uit te laten voeren waardoor je een maatwerkadvies krijgt over wat jij het beste kunt doen in jouw huis om energie en kosten te besparen.

 

Programma 4 maart

Dit programma hebben we met succes op 5 februari jl. proef gedraaid in Schouwerzijl en een verslag van die avond kun je vinden op de website van de Groninger Energiekoepel (GrEK). Er volgt nog een programma over deze avond.

We zien u graag op de 4e maart.

Namens de werkgroep duurzame energie Midwolde,

Jos Leber