Berm Opruimdag ‘Houd Midwolde schoon!’

Op gepaste afstand en natuurlijk met in achtneming van de Corona-regels gaan we met heel veel Nederlanders op zaterdag 20 maart a.s. zwerfafval opruimen.

(Foto bron: Journalistiek opleiding, Windesheim)

Anders dan anders, starten we rond 9.30 met een kopje koffie aan de eigen keukentafel. En om 10.00 uur gaat iedereen volgens het speciale “Corona schoonmaak routeplan” op pad. 

Met z’n tweeën (1 huishouden) of ieder voor zich, zorgen we er weer voor dat de bermen van Midwolde schoon zijn van zwerfvuil; plastic, blik, papier en … mondkapjes!

De routeplanners van DuurZSaam Actief voorzien jou van een vooraf uitgezette route die je vanuit je eigen huis Coronaproof kunt lopen.

Zwaaien naar mensen aan de overkant mag, maar voorkom s.v.p. groepsvorming!J. Tussen 12:00 uur en 13:00 uur eindigen we bij Gasterij Inkies waar je gratis een heerlijke bak ‘snert to go’ kunt afhalen!

Dit jaar kun je het afval ook gescheiden inleveren: plastic in de doorzichtige plasticzak en restafval in de grijze afvalzak. Jullie kunnen de zakken aan de weg plaatsen. Martijn zal langs de route rijden om de zakken op te halen en af te voeren.

Er worden grijpstokken uitgeleend door de gemeente. Deze kun je zaterdagochtend tussen 9:00 en 10:00 uur afhalen bij Hoofdstraat 140 in Midwolde.

Graag zelf meenemen op 20 maart:

  • Hark (of grijpstok) en handschoenen.
  • Afvalzakken
  • Stuur je foto van unieke vondst naar het hieronder genoemde email adres?

In verband met corona is aanmelden is verplicht. Je krijgt van ons een bevestiging met een tijdslot voor het afhalen van de snert retour!

Doe jij ook mee? Stuur een email direct naar  c.a.m.mulder@me.com met vermelding van je naam, straat- en huisnummer.

Met hartelijke groet namens de werkgroep DuurZSaam Actief en DV Midwolde,

Anne, Percy, Martijn, Alina, Mieke, Lia en Ada