Bermopruimers starten ‘Bermbrigade Midwolde’

De ‘bermopschoondag was dit jaar met 23 deelnemers in meer opzichten een groot succes. En dat bleek al uit het relaxte ‘selfmade’ sfeertje dat er al vroeg in de ochtend hing.

Als je om 10.00 uur door Midwolde reed zag je overal tweetallen op keurige afstand met fiets, fietskar of wandelend in oranje en gele hesjes met de grijpstok aan het werk. Menig voorbijkomende autobestuurder gaf een dikke duim als compliment! En de opruimers genoten met volle teugen van een goed gesprek met een buurtgenoot, de wind door hun haren en lekker in beweging zijn. De opbrengst van een aanhanger vol afval overtrof zelfs de verwachtingen van de gemeente en bovendien werd het keurig gescheiden aangeleverd.

Eenmaal aangekomen bij Inkies was er een warm ontvangst met snert of pompoensoep. Gretig afgenomen werden ook andere lekkernijen ’to go’ zoals appeltaart, een broodje hamburger of een heerlijke cappuccino.

En ondanks de noodgedwongen verspreiding van afhaalmomenten overheerste toch het opvallend blij gevoel van ‘samen mooie dingen doen’. Bij aankomst bleek dit uit een korte inventarisatie van Riek Guikema. Maar liefst 15 deelnemers gaan zich de komende tijd vaker inzetten voor een schone berm. De beloningen zijn een frisse wind door het hoofd, een sociale buitenactiviteit en de bevrijding van het mondkapje!

Dus vanaf april zie je maandelijks de ‘Bermbrigade Midwolde’ in actie.