Singer- songwriter schuift aan bij Midwolder Aanschuiftafel

Midwolde, 14 september 2019

Het is half zes in de middag als we de witte Nissan Leaf deelauto geruisloos de oprit zien oprijden. Even later stapt de singer-songwriter van vanavond, de Groningse Else Schreurs uit. Er melden zich direct de nodige handjes om de geluidsinstallatie en gitaar te helpen uitpakken en opbouwen.

In Midwolde wordt vanavond bij Mieke en Lia in de tuin alweer de derde “Aanschuiftafel” gehouden. Een gezellig samenzijn met de buurt waar samen wordt gekookt, gegeten en muziek wordt gemaakt. Je voelt je echt onderdeel van de natuur tussen de vogels, koeien, paarden, schapen en reeën.

Ondertussen is het feest al in volle gang en de 23 deelnemers aan de ‘Midwolder Aanschuiftafel toasten met een welkomstdrankje op een mooie avond. En dat wordt het. De tafel is prachtig gedekt met wit damast en vrolijke veldboeketten. De weergoden zijn met ons, want de zon schijnt volop en de temperatuur is heerlijk. Terwijl een drone die boven ons zweeft dit unieke moment voor de eeuwigheid vastlegt, wordt de laatste hand gelegd aan de witlofsalade. Aan weerszijden van de ‘skottelbraai’ staan twee kookwonders de piepers te bakken. En onder leiding van de chef-soep is een team druk in de weer een heldere, soepele en smaakvolle paddestoelencreatie op te dienen.

Als de eerste geluiden van Else ons in stemming hebben gebracht gaan we aan tafel.

Lia  en Mieke heten iedereen namens de werkgroep DuurZSaam Actief van harte welkom op dit ‘gezonde’ feestje. Want zeggen ze, uit onderzoek naar ‘gezond ouder worden’, blijkt dat samen eten met mensen, in je buurt of wijk, hier een belangrijk bijdrage levert, vanwege het ‘familiegevoel’ dat deze verbinding geeft. Evenals gezond eten, regelmatig lekker bewegen, je jong voelen en een reden om elke dag op te staan belangrijke elementen zijn om gezond oud te worden.

En met dat eten zit het helemaal goed. Het vlees komt van de ’Limousine’ runderen van boerderij het ‘Hoogeveld’ uit Eelde bij het Natuurgebied ‘De Onlanden’ en de groenten en kruiden zijn zoveel mogelijk uit de eigen moestuinen gehaald en van de biologische winkel.

Na het 3-gangen menu begint de temperatuur te zakken en kruipen we lekker bij het speciaal voor deze gelegenheid uitgegraven kampvuur. Tot in de late uurtjes wordt er meegezongen met gevoelige en moderne liedjes die Else met prachtige stem laat horen. Voldaan en met een warm gevoel van binnen neemt iedereen een fijne herinnering mee naar huis. Met de woorden van Else: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zo’n gezellig samenzijn met een leuke groep mensen midden in de Natuur’  Als we afscheid hebben genomen klinkt het nog na in de verte ’het rijdt trouwens echt heerlijk zo’n elektrische auto’ en ze rijdt stilletjes het donker in.

DuurZSaamactief