Categorieën
Activiteiten DuurZSaam Actief Midwolde

Geslaagde eerste houtsingel-fietstoer

De zon kwam om zeven uur net door de wolken toen we ons verzamelden bij de kerk van Midwolde. Anne Vogt verwelkomde iedereen en noemde de aanleiding voor deze activiteit: de zorg bij  bewoners van Midwolde over de achteruitgang van de singels en  het project van Landschapsbeheer Groningen voor gratis aanleg van singels.

Midwolde Fietstoer Juli Housingels WesterkwartierStieneke van der Wal leidde de fietstoer. Zij is vanuit haar bedrijf  Het NoorderErf beroepsmatig betrokken bij de schouw, aanleg en onderhoud van de elzen- en houtsingels.  Op meerdere plekken zijn we gestopt en kregen we uitleg van haar. Natuur- en landschapswaarde, onderhoud, subsidieregelingen, handhaving  en ook de nadelen van singels voor boeren kwamen aan de orde.

Roelof Kraak noemde nog, dat het bestuur van de dorpsvereniging contact heeft gezocht met zowel de gemeente als de Stichting Dijk-Weering Fonds vanwege de zorg over de achteruitgang van de singels.

Rond negen uur werd Stieneke bedankt door alle deelnemers.  Het was een interessante en gezellige fietstoer. Alleen jammer van de lekke band van Petra.

Voor 6 augustus staat de tweede fietstoer gepland. Deelname is nog mogelijk. We gaan met max. 15 personen vanwege de anderhalve-meter-richtlijn.

Anne Vogt, DuurZSaam Actief