Categorie├źn
Activiteiten DuurZSaam Actief

Geslaagde tweede houtsingel-fietstoer Midwolde

Ook de tweede fietstoer was de moeite waard. Met 11 personen vertrokken we dit keer richting Nienoordsingel, waar Stieneke van der Wal ons verschillende singels liet zien. De brede singels met hoge natuurwaarde rond weilanden, waar extensief geboerd wordt en de smalle singels waar bomen vaak hoog opgesnoeid zijn en de weilanden intensief gebruikt worden. Daarna fietsten we naar de Pasop en de Noorderweg, waar weer uitgebreid gediscussieerd werd over hoe er omgegaan wordt met de singels in ons gebied.

Duidelijk werd dat er veel tegengestelde belangen spelen bij het beheer van de singels. Met name de natuurwaarde en landschapswaarde van de singels aan de ene kant  en verminderde grasopbrengst door de singels aan de andere kant.

Iedereen vond het een leuke, leerzame en nuttige fietstoer en Stieneke werd bedankt hiervoor.

Het bestuur van de dorpsvereniging heeft nog een afspraak met de wethouder staan en ook zullen we een gesprek proberen te plannen met het bestuur van de stichting Dijk-Weering Fonds om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van hoe het beleid is rond de singels. Daar zal verslag van gedaan worden t.z.t.

Anne Vogt, DuurZSaam Actief Midwolde