Groeiend animo voor elektrische auto delen in Midwolde

Op zaterdag 24 februari hielden autobedrijf Nienhuis en DuurZSaam Actief Midwolde alweer een 2de test­- en informatiemiddag rond (elektrische) auto’s delen. Inwoners van het dorp waren van harte welkom voor een proefritje en een kopje koffie met meer informatie over de Deelauto Buurt Bundel. Niet aanwezig maar wel belangstelling? Neem voor meer informatie over deze constructie contact met Harm Nienhuis of DuurZSaam Actief.

Autodelen is een duurzaam alternatief voor een tweede auto of een mooie oplossing als je alleen een ruime wagen nodig hebt voor vakanties. Nienhuis ziet het helemaal zitten om dat voor het dorp mogelijk te maken en heeft ondertussen in samenspraak met DuurZSaam Actief Midwolde een wagenpark van vijf duurzame auto’s staan. Voor elk wat wils: de hybride Audi A7, de elektrische Tesla S en Tesla X en de Audi A3 G-tron die op groen gas rijdt. De BMW i3 wordt in de loop van het jaar aan het wagenpark toegevoegd. Samen met Harm Nienhuis reden bezoekers van de testdag een rondje in de auto’s van hun voorkeur. Net als de vorige testdag in november 2017 waren de reacties lovend: elektrisch rijden is comfortabel, licht en geruisloos.

Testfase 

Het autodeelproject is nog volop in ontwikkeling. DuurZSaam Actief, Nienhuis en Buurkracht onderzoeken hoe we de Buurt Bundels het beste kunnen samenstellen. Als je wilt meedoen, heb je op dit moment de keuze uit drie bundels: Compact voor kleine auto’s, Compleet met keuze uit de Audi A3 en BMW i3 en Luxe met de A7 en de Tesla’s. Per bundel kun je aangeven hoe vaak je de auto nodig denkt te hebben: minder dan 10 keer, tussen 10 en 20 keer of meer dan 20 keer. Die inschatting is niet in beton gegoten, maar in verband met de capaciteitsplanning moet Nienhuis wel ongeveer weten wat je van plan bent.”

Autodeelapp

Ook wordt samen met Buurkracht een autodeelapp ontwikkeld, waarmee de autodelers de beschikbaarheid van auto’s via hun smartphone kunnen checken en een reservering kunnen maken. Deze app wil Buurkracht ook aan andere buurten met autodeelprojecten aanbieden. Op dit moment gebruiken we daarvoor nog een autodeelapp van een project uit Nijmegen. Daarnaast zijn we nog aan het uitvogelen hoe de autodelers hun auto kunnen ophalen bij Nienhuis. Vooral als je ver weg woont is dat een probleem. We denken aan een elektrischefietsdeelproject.”

Stukken goedkoper

Op dit moment maken al verschillende Midwolders gebruik van een Deelauto Buurt Bundel, Door het autodelen ben je stukken goedkoper uit dan wanneer je zelf een auto van een bepaalde klasse zou aanschaffen. Zodra de app en Buurt Bundel goed staan, gaan we het project flink promoten. Dan volgt een informatieavond met rekenvoorbeelden en de ervaringen van gebruikers tot nu toe.

Namens DuurZSaam Actief

Anne, Percy, Arnold, Lia, Mieke, Trijnie, Alina en Ada