Categorieën
DuurZSaam Actief Midwolde

Herinrichting d’ Olle Tuun half oktober van start

Anderhalf jaar geleden waren er al de eerste plannen voor de herinrichting van de d’ Olle Tuun (link). Op verschillende avonden van de Dorpsvereniging is gesproken over mogelijkheden en plannen om er een bij-vriendelijke tuin van te maken en de biodiversiteit te vergroten.

Collectief Groningen West(link) is de initiator geweest. Veel partijen zijn bij de ontwikkeling betrokken, zoals de Stichting Dijk-Weering Fonds, de Rabobank, de Dorpsvereniging Midwolde en de werkgroep DuurZSaam Actief Midwolde, de Zijlen en Landschapsbeheer Groningen.

Midwolde inrichtingsplan d’Olle Tuun_juli 2019

Nadat de herinrichting het afgelopen voorjaar nog uitgesteld werd, gaat die nu echt van start. Op dit moment staat het afplaggen op de planning voor donderdag 15 oktober. Gedeelten worden daarna ingezaaid  met het mengsel G1 van Cruydt Hoeck(link) en er zal een bijenhotel geplaatst worden. Tot slot worden de bomen en struiken geplant als ze hun blad kwijt zijn, dus dat is even weersafhankelijk.

Steeds meer inwoners hebben aandacht voor bijen en vlinders in hun tuinen. Zo ontstaat geleidelijk een bijensnelweg door Midwolde, waarvan de “Olle Tuun” het mooie middelpunt kan worden.

Vanuit de Dorpsvereniging zullen we in overleg met Collectief Groningen West zeker aandacht gaan besteden aan de opening komend voorjaar.

Namens werkgroep DuurZSaam Actief Midwolde,

Anne Vogt