Jubileum editie Aanschuiftafel

Zaterdag 24 juni is de dag waarop de 5e Aanschuiftafel plaatsvindt. We konden het niet beter treffen met deze stralende zomerse dag. Om 14.00 uur in de middag verzamelt het organiserend comité zich bij Gertina en Bert aan de Pas Op 4. Zij zijn de gastvrouw en gastheer van deze editie.

Het is de plek waar ruim een eeuw geleden de school van Midwolde is opgericht. De gymzaal aan de achterkant van het pand is altijd in gebruik gebleven. En dat roept ‘s avonds bij veel gasten mooie herinneringen op van hun kinderen die hier jaren gesport hebben. Ondertussen wordt de tuin in gereedheid gebracht, de tafels vrolijk gedekt, drankjes klaargezet en de plaats voor de muzikanten ingericht. Het ziet er (nog zonder gasten) al heel sfeervol uit.

Rond half vijf schuiven maar liefst 44 gasten aan. Zo’n groot aantal hebben we nog niet eerder meegemaakt. Dit jaar staat het menu in het teken van de Spaanse keuken.

We starten de maaltijd met Spaanse tapas, gevolgd door speciale koude Gazpacho soep. Het hoofdgerecht is een rijk gevulde Paella van rijst, kip en groenten die in een grote Paella pan ter plaatse bereid wordt. We sluiten af met een bijzonder toetje van zelfgemaakt  honing-tijm ijs op een bedje van kaneel en appel. Het ziet er uit als een kunstwerkje. Daar wordt iedereen al smullend even stil van.

Dan is het tijd voor nagenieten aan het kampvuur met live muziek. De muziek wordt dit jaar verzorgd door onze dorpsgenoot Frans samen met twee muzikale vrienden. De band draagt de naam ‘Get Use2’.

Onder het genot van een drankje met ‘Niekerkse’ bonbon genieten we aan het kampvuur van elkaar en van de muziek. Iedereen heeft volop plezier en we kijken terug op weer een fantastische avond. Op naar de 6e editie van de Midwolder aanschuiftafel in 2024.