Kom naar de startbijeenkomst Erven & Tuinen Westerkwartier!

Woont u in het buitengebied van de gemeente Leek, Zuidhorn, Marum of Grootegast en wilt u aan de slag met uw erf of tuin? Dan is het project ‘Erven & Tuinen Westerkwartier’ voor u interessant. U kunt deelnemen aan workshops, tuinadvies krijgen bij u thuis en er is subsidie voor streekeigen beplanting, fruitbomen en vlinder- en bijenplanten.

 

 

Project

Een mooi landschap en natuur dicht bij huis maken het prettig wonen in het Westerkwartier. Er zijn prachtige (boeren)erven en landelijke tuinen met streekeigen beplanting, een boomgaard bij het huis en boerentuinplanten. Als deze op een natuurvriendelijke manier onderhouden worden, zijn dit paradijsjes voor tuinvogels, vlinders, bijen en allerlei andere insecten.

Met praktische informatie en daadwerkelijke uitvoering is dit project voor ‘boeren en buitenlui’, die aan de slag willen met hun erf en tuin.

Startbijeenkomst

In elk gemeentehuis wordt een startbijeenkomst Erven & Tuinen Westerkwartier georganiseerd, waar u informatie krijgt over het project. En u kunt zich dan direct aanmelden voor één van de workshops, die dit najaar starten bij u in de buurt. Naast een presentatie over (boeren)erven en natuurtuinen kunt u tijdens de startbijeenkomst meedoen aan een kennisquiz. U bent van harte welkom bij één van de startbijeenkomsten!

Data startbijeenkomsten van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

    • Maandag 15 oktober in het gemeentehuis Marum, Molenstraat 45
    • Donderdag 18 oktober in het gemeentehuis van Leek, Tolberterstraat 66
    • Maandag 22 oktober in het gemeentehuis Zuidhorn, Hooiweg 9
    • Dinsdag 23 oktober in het gemeentehuis Grootegast, Hoofdstraat 97


Nieuwsgierig?

Kijk voor actuele informatie en een workshop bij u in de buurt op: erven-tuinenwesterkwartier.nl

Samen
Erven & Tuinen Westerkwartier is een initiatief van Het NoorderErf en IVN in het Westerkwartier. Alle vier de gemeenten in het Westerkwartier en de provincie Groningen dragen bij aan het project. We organiseren samen deze startbijeenkomsten en nodigen u van harte uit naar een van de vier bijeenkomsten te komen!