Kom speuren naar paddenstoelen met IVN afdeling Leek-Nietap op zondag 11 oktober

PrachtvlamhoedKen jij de parasolzwam, de geweizwam en het vuurzwammetje al? Word deze herfst Paddenstoelexpert en kom samen met je (klein)kinderen naar paddenstoelen speuren!

Ga mee met de paddenstoelen excursie van IVN Afdeling Leek-Nietap op zondag 11 oktober in het Natuurschoonbos van Nietap van 14.00 tot 16.00 uur. Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Natuurschoonweg/Vagevuurslaan t.h.v nr. 7 (vlakbij de vroegere boswachters woning).

Op ontdekkingsreis met IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) neemt kinderen en hun (groot)ouders dit najaar mee op ontdekkingsreis door de geheimzinnige wereld van paddenstoelen. Tijdens deze ontdekkingstocht beleven ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen alles wat met paddenstoelen te maken heeft.

Ook in Leek-Nietap gaan we paddenstoelen ontdekken. De gidsen zullen u vertellen over het mysterieuze leven van paddenstoelen, welke giftig zijn of niet en de betekenis van paddenstoelen voor de natuurlijke kringloop in het bos. Met een spiegeltje gaan we de onderkant van paddenstoel bekijken. Ook krijgt u een gratis zoekkaart om later zelf het bos in te gaan.

Tijdens de wandeling hopen we ook van de warme herfstkleuren te genieten. Dus, kom en ga aan de slag als Paddenstoelexpert!

Deelname is gratis voor IVN-leden en voor niet leden € 2,50; kinderen gratis.

Voor meer informatie zie onze website: www.ivn.nl/afdeling/leek-nietap