Midwolde beleeft midzomernacht aanschuiftafel

Er is een bedrijvigheid van belang als je de tuin van Trijnie binnen loopt. Rond de aanschuiftafel midden tussen de bomen en de weilanden van Midwolde, ontwaar je de reeën, hazen, boerderij-zwaluwen en vosjes. Ze laten zich soms maar niet altijd aan de mensen zien.
Alles wat de Natuur ons biedt wordt verwerkt in het eten en drinken voor deze avond. ‘Het is net Frankrijk’ roept een van de bewoners. Bramen in ijs, noten in bonbons, bloemen in salades, venkel- en courgette-soep en verse muntthee.
Uitbundig vervult iedereen zijn eigen rol, de stoker, de afwasser, de salade-opmaker, de spiesjes-specialist, de tafel-opdiener, de tafel-afruimer, de vlees-brader de gastvrouw. Iedereen voelt zich onderdeel van een heerlijke flow.
In deze Franse sfeer is er een heerlijke vrijheid  om verhalen met elkaar uit te wisselen en praktische kennis en ervaring over te dragen. Met een flinke dosis humor natuurlijk, dat zit er dik in. Tijdens het nagerecht vertelt Trijnie het verhaal van de ‘chocoladedroom’. Twee dames geboren in deze boerderij van Trijnie in Midwolde hebben een bedrijf gestart in Niekerk en maken zelf fairtrade chocolade producten. Ze gebruiken alleen natuurlijke grondstoffen zonder chemische toevoegingen en de chocola is bovendien glutenvrij.
Aan het kampvuur brengt Roelof van der Velde ‘vandoage’ het Grunnegs Laid.  In intieme kring maakt hij de avond compleet met zijn persoonlijke zang en muziek. ‘Wat een leuke mensen hier. Dit is waar ik wil zijn en waar ik het voor doe. Een super avond’ aldus Roelof.
Nog een van de vele positieve geluiden vingen we terloops op ‘Dit had ik niet willen missen’.
Wij onderschrijven deze conclusie van harte en met een opkomst van ruim 30 deelnemers kunnen we stellen
dat de zomer prachtig is ingeleid door Midwolde.
Wij gaan er volgend jaar weer voor, daar kunt u op rekenen!
Namens DuurZSaam Actief
Ada, Anne, Alina, Trijnie, Lia en Mieke