Midwolde krijgt nieuwe lading energie met Elektrisch Rijden

Het was een zeer geslaagde test- en demodag met Elektrische Auto’s afgelopen zaterdag bij Autobedrijf Nienhuis Occasions. Zeker 20 inwoners namen de gelegenheid te baat om eens een rij-ervaring in een Tesla S, Tesla Model X of een Opel Ampera EV op te doen.

De reacties waren unaniem positief: WAUW, ontzettend gaaf, werelds, super-ervaring, nog een keer, dit is de toekomst en… doe maar!

De gasten kregen een warm onthaal bij binnenkomst. Het was een gezellige ‘Janboel’ terwijl er samen met de Jannen en Harm Nienhuis af en aan werd gereden voor een testrit. Bij terugkomst stond er biologische koffie met vers appelgebak klaar en kon er ‘groen suikerbrood’ van Broodhuys Midwolde geproefd worden. Vervolgens werd er met het DuurZSaam Actief team, aan de koffietafel geanimeerd informatie over de Deelauto Buurt Bundel uitgewisseld, geheel afgestemd op de persoonlijke situatie.

Diverse mogelijkheden kwamen voorbij. De deelauto als vervanger van de tweede auto en als comfortabel alternatief voor langere ritten. De speciale vakantie-auto, de auto die geschikt is voor de wintersport, voor meerdere personen of juist een transportauto met trek(haak)kracht. Wat wij nog niet wisten is dat Midwolde ook een opvallend Camper-minnend dorp is. Deze categorie verdient daarom nog wat extra aandacht!

Opvallend vaak werd als beweegreden voor de deelauto het klimaat of milieu genoemd maar ook de omschakeling van bezit naar gebruik. Als belangrijkste voordeel kwam de grote flexibiliteit van vervoer met de deelauto naar voren. Geen gekunstelde capriolen meer omdat je maar een auto hebt voor al je vervoer, maar voor iedere bestemming een passend en comfortabel vervoermiddel. Tijdens de gesprekken werd duidelijk dat een deel-auto simpelweg geld oplevert en dit kan soms oplopen tot een besparing van 60% op je huidige autokosten! Met deze kennis en ervaring van elektrisch en zelfsturend rijden, gingen de bezoekers tevreden, enthousiast en met een goed gevoel het weekend in!

 

De behoeften van de bezoekers worden nu door DuurZSaam Actief snel in kaart gebracht en we gaan samen met Autobedrijf Nienhuis en Buurkracht het concept doorontwikkelen. We verwachten dat de Deelauto Buurt Bundel begin volgend jaar, op maat zal kunnen worden aangeboden aan de inwoners van Midwolde. Er zal van tevoren een informatie-avond voor het hele dorp worden georganiseerd, waarin de Buurt Bundel wordt toegelicht. Dus houd de website en je mail in de gaten!

Werkgroep DuurZSaam Actief

Anne, Arnold, Percy, Alina, Trijnie, Mieke, Lia en Ada