Midwolde scoort op Landelijke Opschoondag

Midwolde Opschoondag 2017 (1)

Midwolde Opschoondag 2017 (1)Gewapend met prikstokken, veiligheidshesjes en vuilniszakken gingen 16 inwoners van Midwolde, afgelopen zaterdag het bermafval te lijf. Op hun vrije zaterdagochtend verzamelden 16 (jong)volwassenen zich bij initiatiefnemers Yvonne van Gennip en Harm van der Veen.

Yvonne kwam op het idee toen ze las over de Landelijk Opschoondag en bedacht dat zij elke week wel uitgezet afval opruimt dat vlak naast de A7, anoniem wordt gedumpt. ‘Tegelijkertijd vind ik dat in deze activiteit ook een enorme educatieve kans zit, om de kinderen te betrekken bij het schoonhouden van je leefomgeving’ aldus Yvonne. Ze nam contact op met de werkgroep ‘DuurZSaam Actief Midwolde’ . Die meldde de activiteit aan op de landelijke site en zette het op social media en de organisatie was binnen een dag rond.

 

Midwolde Opschoondag 2017 (6)Harm’s klussenbedrijf sponsort de activiteit met hesjes en Yvonne verzorgt met haar beletteringsbedrijf de professionele outfit en de catering.

 

Midwolde Opschoondag 2017 (1)Een warme en zonnige ontvangst viel de actieve bewoners ten deel. Na een kop koffie met koek en cake gingen de 7 koppels het dorp in en verzamelden behalve plastic flesjes, blikjes, automatjes, kleding, bouwmaterialen, tomatenketchup en whiskey flessen, twee zakken hennep en een indrukwekkende hoeveelheid aan plastic verpakkingsmateriaal. Een oogst van 26 afvalzakken!

Midwolde Opschoondag 2017 (6)

 

Midwolde Opschoondag 2017 (1)Hier word ik echt gelukkig van’ aldus een deelneemster ‘Samen met je buren, lekker in de zon en midden in de natuur je letterlijk inzetten voor een fijne en schone leefomgeving en onderweg nieuwe buren leren kennen. En deze activiteit voelt zo goed omdat je ook nog eens zinvol werk doet voor het milieu. Wat wil je nog meer?’ Opgeladen en vol energie genoten de milieuwerkers nog lang na met lekkere soep en broodjes van opa ‘Evert’ . En de mooiste vondst, dat was een nog helemaal intact en compleetfietsreparatiesetje. Weer een mooi voorbeeld van recycling.

Midwolde Opschoondag 2017 (1)

 

Bezoek ook de website van Supporter van Schoon.

Supporter van Schoon NL