Midwolde stap voor stap richting schone energie!

Inventarisatie belangstelling deelname windmolens en zonnedak.

DuurZSaam Actief Midwolde is een stap verder met de plannen voor het oprichten van een energiecoöperatie. Het vergt overigens iets meer tijd dan we aanvankelijk dachten. Het is nu zo ver dat we toestemming hebben voor twee locaties voor een molen en mogelijk 1 locatie voor een zonnedak.

Voor we verdere stappen gaan zetten willen we een voorlopige inventarisatie maken van de belangstelling voor deelname aan de coöperatie. Voor definitieve afspraken gemaakt kunnen worden hierover zal er eerst een voorlichtingsavond komen. Het gaat nu dus om een voorlopige inschatting, waar u niet aan vast zit.

De financiële kant is nog niet exact bekend, maar globaal wel. Als voorbeeld/richtlijn:

Deelname kan voor 1 of meer “energiedelen” van 250 kilowattuur per jaar. Inleg per “energiedeel” zal (ongeveer) 100 euro zijn en 20 euro jaarlijkse bijdrage. Een gemiddeld huishouden gebruikt 3000 kilowattuur per jaar en zou daarvoor een eenmalige investering van 1200 euro en een jaarlijkse bijdrage van 240 euro moeten doen. De terugverdientijd is 12 jaar. Het gaat om een afspraak voor 15 jaar.

Voor vragen kunt u mij  bellen.Graag voor 28 mei mailen als u serieuze belangstelling heeft om deel te nemen aan de coöperatie en voor hoeveel kilowattuur per jaar? Voor onze verder stappen willen we dit graag  dan weten.

U kunt dit mailen aan: a.vogt@kpnplanet.nl (of bellen  06-20809550)

Stap voor stap gaan we richting schone energie!

Groet, Anne Vogt

Namens DuurZSaam Actief Midwolde

 

 

 

Bestuurlijke aanvulling: DuurZSaam Actief Midwolde is in 2017 begonnen met het onderzoeken naar de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een energie coöperatie op te kunnen richten. Daartoe zal mogelijk eind 2018 een energie coöperatie moeten worden opgericht die niet van de Dorpsvereniging Midwolde is en ook niet van DuurZSaam Actief Midwolde, maar van de deelnemers zelf. Dit is door Anne Vogt, contactpersoon namens de werkgroep voor dit project, nadrukkelijk tijdens de laatste jaarvergadering in maart 2017 aangegeven.