Categorieën
Activiteiten DuurZSaam Actief

Midwolder Aanschuiftafel, feest van samen proeven en genieten

Na bijna 3 jaar wachten was het eindelijk weer zover. In voorbereiding op de jaarlijkse aanschuiftafel bij B&B De Sterke Beuk zoemt het van de activiteiten. Onder regie van onze kersverse opnieuw door Airbnb bekroonde supergastvrouw Jannie en supergastheer Arnold, worden wilde bloemen geschikt, tafels en stoelen aangevoerd en vuurplaatsen aangemaakt.

Het is een komen en gaan van mensen die spullen brengen, iedereen helpt mee. Aan de saladetafel wordt de laatste hand gelegd aan heerlijke schalen, terwijl nieuwe en oude bewoners elkaar leren kennen. Wanneer de lange tafel met 32 plaatsen is gedekt, voelt dat moment als uit een film gestolen. Het bladerendek van de fruitbomen en het warme zonlicht maken samen een diepe buiging voor de gezellig aangeklede aanschuiftafel.

Langzaam druppelen de gasten binnen. Het is een zwoele zomeravond en er staan grote glazen watertaps klaar met gember, verse munt en sinaasappel die gretig afdronk vinden.

Ook bier en wijn vloeit soepel vanavond. Lia opent het diner en heet in het bijzonder de nieuwe deelnemers speciaal welkom. We starten met mosterd- en tomatensoep rechtstreeks van het vuur, gemaakt door Jannie en Edith. Daarna volgt een buffet van quiches en salades van de hand van maar liefst 12 verschillende koks waaraan eenieder zich tegoed doet. Als afsluiter serveert Alina vanavond een ananas-witte chocolade ijstaart met aardbeien die tot de laatste snee opgaat. Edwin vat de maaltijd in een zin samen ‘Het eten was heerlijk en de sfeer bijzonder goed. Leuke mensen hebben we toch in de buurt’.

Rond halfnegen verhuizen we naar de westkant van de tuin, waar je de zon onder ziet gaan. Iedereen schaart zich in een kring rond het kampvuur. De muziek is al opgestart en we herkennen de vertrouwde klanken van P. Daalemmer en Rooie Rinus, covers uit de seventies en eighties en gevoelige nummers in het Westerkwartiers uit het eigen repertoire van onze gastmuzikanten. Samen genieten we nog lang na met koffie, bonbons en … een wel heel bijzondere Limoncello, gemaakt door Arnold, die het etiket draagt van ‘De Sterke Beuk’.

We voelen ons bevoorrecht dat we weer samen het buitenleven in Midwolde kunnen vieren en delen. Met de woorden van Edwin: “We willen jullie graag bedanken. Het was een perfecte avond”!

Werkgroep DuurZSaam Actief Midwolde