Pizza-avond in eenmalig pop-up restaurant Midwolde groot succes!

Vrijdag 20 januari hebben ruim 50 gasten een unieke restaurant ervaring beleefd in de oude jenaplanschool in Midwolde. Een pizza-avond met een dubbele bodem, gezellig eten met elkaar met een opbrengst die naar een goed doel gaat.

Een lang lint met kaarslichtjes vergezelde de bezoekers naar de entree. De benedenverdieping was sfeervol omgetoverd tot een heus Italiaans pop-up restaurant. Met het gastvrije onthaal van het toch nog onervaren bedienend team voelden de bezoekers zich warm welkom.

Spontane actie

Dorpsgenote Ieneke Regensburg kampt al jaren met de beperkende gevolgen van een hersenbloeding. Ieneke gaat binnenkort een succesvolle behandeling in de VS starten. De zogenaamde EPIC (Enhanced Performance in Cognition) behandeling wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars. Daarom startte Ieneke samen met haar man Percy en dochter Iris eind vorig jaar een doneeractie. Inmiddels is al ruim 30% van het benodigde bedrag (€26.500,-) ingezameld. Meer informatie over de doneeractie van Ieneke is te vinden op: https://www.doneeractie.nl/levend-verlies/-68922

De doneeractie was voor de werkgroep DuurZSaam Actief aanleiding om een feestelijke avond met verkoop van pizza’s op touw te zetten.

DuurZSaam Actief Midwolde zet zich al meer dan 10 jaar in met diverse activiteiten voor een toekomstbestendig, energiek en saamhorig Midwolde. Deze pizza-avond mag als een hoogtepunt in het bestaan van de werkgroep de boeken in.

Een belevenis

In de keuken was een team van bevlogen koks pizza’s aan het bakken, terwijl een 5-koppig team de bediening van de gasten vol enthousiasme aanvloog. Het samengestelde team van de leden van de werkgroep DuurZSaam Actief en een aantal actieve Midwoldenaren begon gaandeweg als een geoliede machine te draaien.

Een verrassende culinaire ervaring viel de bezoekers ten deel. Van Italiaanse soep, wijnen, verschillende soorten pizza’s, heerlijke Tiramisu, Limoncello uit Midwolde en Peize tot koffie en thee met een typisch Westerkwartierse bonbon. Nagenoeg alle ingrediënten waren van biologische oorsprong en vielen bijzonder goed in de smaak!

Complimenten van de gasten werden doorgegeven aan de keuken waarbij telkens een vrolijk juichsalvo terug werd gestuurd het restaurant in. De reacties spreken boekdelen: ‘Het smaakte heerlijk’, ‘Wat een leuke en plezierige bediening’ en ‘Wat hebben we een super gezellige avond gehad’. Wie weet komt dit initiatief nog eens in de herkansing. Naast de saamhorigheid en het plezier van de aanwezigen heeft deze ervaring een indrukwekkend resultaat van €2155,- opgeleverd.

De recepten van deze actie:

DuurZSaam Actief,
Alina, Mieke, Lia, Percy, Martijn, Riek en Ada

 

Werkgroep DuurZSaam Actief Midwolde