Reflecterende huisnummers uit Ondernemersfonds Van Leek

ReflecBordje - driehoek

Sinds 2012 bestaat er een ondernemersfonds dat bekostigd wordt door een verhoging van de onroerendezaakbelastingen voor eigenaren en gebruikers van niet-woningen (b.v. bedrijfspanden) in de Gemeente Leek.

Ondernemersfonds Van LeekDit ondernemersfonds stelt ook subsidie ter beschikking aan dorpen in de Gemeente Leek. Via een overlegplatform van Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil en Den Horn worden plannen besproken om deze subsidie te besteden met als verbindend thema “de toekomstbestendige inrichting van het dorp. In dit overleg hebben wij als Midwolde voorgesteld om alle huizen gratis van reflecterende huisnummers te voorzien. Lettelbert en Enumatil waren ook erg geinteresseerd in onze plannen.

112 – Als elke seconde telt

112Bij bijvoorbeeld brand, een inbraak, een ongeval, een hartaanval of beroerte mag 112 gebeld worden. Als dan iedere seconde telt en hulpdiensten zeer snel bij het correcte adres moeten zijn, komt het heel vaak voor dat er geen of slecht leesbare huisnummers zijn. Hierdoor verliezen hulpdiensten enorm veel tijd. Vooral in Midwolde en het buitengebied liggen de huizen vaak verder van de weg af en zijn huisnummers slecht of niet te vinden.

Twee soorten reflecterende huisnummer bordjes

Wij hebben nu 2 soorten reflecterende huisnummerbordjes geselecteerd namelijk:

  • driehoekvormige die op een kunststof paal geleverd kunnen worden ReflecBordje - driehoekmaar ook zonder paal kan het driehoekige bordje los worden geplaatst op een muur of bv een hek,

 

 

  • huisnummerplaatjes die op het huis zelf geplaatst kunnen ReflecBordje - op huisworden.

 

 

 

Inmiddels hebben wij na uitgebreid overleg met de leverancier twee proefopstellingen gemaakt zodat eenieder zich al vast een beeld kan vormen van welke mogelijkheden er zijn. Tijdens de jaarvergadering op dinsdag 21 maart 2017 zullen wij uitgebreid op de mogelijkheden in gaan en ook een inschrijfformulier gereed hebben want elk huis is anders.

Proefopstellingen

Hieronder zie je de twee proefopstellingen in Midwolde:

ReflecBordjes 2x Midwolde
Bij Erik en Petra aan de Hoofdstraat 112 en bij Frank en Ciska aan de Pasop 17

Het bestuur stelt voor!

In principe hebben wij door deze test op nummer 17 gekozen voor witte bordjes omdat deze bordjes  ook heel goed zichtbaar zijn en geel wel erg fel is.

Als dit voorstel op de jaarvergadering wordt goedgekeurd dan kunnen de aanvraagformulieren gelijk worden ingevuld en voor de anderen zal dit in een later stadium moeten gebeuren. Het voorstel en voorwaarde zal ook zijn dat wij bij aflevering de bordjes op een zaterdag zelf komen plaatsen of bevestigen.

We hopen velen van jullie te zien op de jaarvergadering op 21 maart as