Snoei- en groeitocht door Midwolde-Pasop

Snoei- & Groeitocht in Midwolde-Pasop op 12 maart 2016

Binnenkort zullen de appel, vlier, sierkers en magnolia hun voorjaarssappen omzetten in een adembenemende voorjaarspracht. Het is tijd om het nieuwe loot een handje te helpen alle kracht in dit groeiproces te kunnen steken. Op 12 maart maken we daarom gezamenlijk een boeiende snoei- en groeitocht door de tuinen van Midwolde-Pasop.

Onder regie van Stieneke van der Schermafbeelding 2016-02-22 om 19.42.43Wal, die haar vakkennis over natuurbeheer met ons deelt, oefenen we praktische snoeitechnieken in de tuinen en boomgaarden van dorpsgenoten! Goed voorbereid en voorzien van de nodige werktuigen starten we de workshop, op zaterdagochtend 12 Maart om 9.30 uur in de tuin van Trijnie Kuik aan de Traansterweg met koffie en zelf gebakken appeltaart.

We vervolgen onze tocht langs verschillende adressen aan de Pas-Op en sluiten tussen 12.30 uur en 14.00 uur af met een lekkere lunch in de appelhof van Arnold en Jannie Verwoerd aan de Pasop.

Wil jij je laten inspireren en er ook nog iets van opsteken? Heb je fruitbomen of sierbomen en struiken die je graag gesnoeid wil hebbSchermafbeelding 2016-02-22 om 19.43.15en? Wil je gestimuleerd worden tijdens een gezellige struintocht door de tuinen van je buurtgenoten?

Meld je aan vóór 5 maart via c.a.m.mulder@me.com

Dankzij de ondersteuning van de Dorpsvereniging bedraagt de financiële bijdrage voor deze workshop € 5 p.p. (volgt)
Handig om mee te nemen: snoeischaar, scherpe zaag, handschoenen en in overleg huishoudtrapjes en ladder.

Namens de werkgroep DuurZSaam Actief
Mieke, Anne, Ada, Lia, Alina en Trijnie