(Update) Excursie Biologische Tuinderij & Midzomernachtfeest

Update 11-06-2013: Op dit moment hebben zich reeds 16 dorpsbewoners aangemeld voor de *** Excursie & Keltisch Feest op 21 Juni ***
Aanmelden voor dit onvergetelijke feest en Cuinderij-ervaring kan deze week nog tot 14 juni bij Anne Vogt via a.vogt@kpnplanet.nl.

—————————————

Beste dorpsgenoot,

Tussen Heerenveen & Oosterwolde ligt het lommerrijke Beekdalgebied ‘de Tjonger’. Biologische Tuinderij De Cuynder in Donkerbroek ligt midden in dit Natuurgebied met ondermeer een Pijnbomentuin, een Kruidentuin en een Minicamping.

bloemen

Op vrijdag 21 Juni organiseren wij een excursie naar deze eeuwenoude “Russchen-plaats” waar liefdevol en op biologische wijze, oude vergeten groente-rassen, kruiden en andere natuurproducten worden gekweekt.

In de ‘Fryske Biologische Boerderijwinkel’ op het terrein kunt u deze eerlijke planten en producten kopen.

De rondleiding duurt ongeveer twee uur en is inclusief  thee en koffie met koek.
De kosten ( E 4,50 p.p.) worden voor u betaald door de dorpsvereniging.

Wij gaan carpoolen en vertrekken om 18.30 uur vanaf het Theehuis. De reistijd is ongeveer 25 minuten.

Route:

We volgen de A7 richting Drachten en nemen de afslag Oosterwolde. We vervolgen onze route linksaf de N381 op richting Ureterp. Halverwege passeren we Wijnjewoude en na 13 km gaan we rechts de Geert Woltjer Smit weg en daarna gelijk links de Balkweg op. Na 1 km zijn we op de weg van bestemming en na nog 1 km doorrijden op het adres: ’t Hoogezand 3 in Donkerbroek.

Scandinavisch Midzomernachtfeest Theehuis

Rond de klok van half tien zijn we terug in Midwolde en op het terras onder de kerktoren, is het Scandinavisch vreugdevuur al aangestoken.

openvuur

Onder de Midzomernachthemel, neemt de verhalen vertelster: Lucie Pakes, ons mee in de spannende geschiedenis van de Kelten uit het hoge Noorden. Daarna vieren wij tot in de vroege uurtjes, met Keltische muziek, Scandinavische hapjes en dranken de Zonnewende.

 

 

De hapjes worden bekostigd door de Dorpsvereniging en verzorgd door Gasterij het Theehuis.

Aanmelding voor het feest wordt aanbevolen en is gewenst!  Deelname aan de excursie is gratis en aanmelding verplicht. Drankjes zijn voor eigen rekening. Dit kan tot uiterlijk 14 Juni.

Voor beide activiteiten kunt u zich opgeven via email adres: a.vogt@kpnplanet.nl

 

Hartelijke groet,

DuurZSaam Actief
Anne, Alina, Chantal, Stieneke en Ada