Vogelhuisjes maken

Op zaterdag 19 maart druppelen de deelnemers zo rond 9.30 uur langzaam binnen. Hans en Mieke hebben de voorbereidingen getroffen, de machines en materialen staan klaar.

Hans heeft twee voorbeelden van vogelhuisjes gemaakt. Riek en Lia zorgen voor de drankjes en er worden flinterdunne pannenkoekjes gebracht, gemaakt zijn door Jana. Iedereen smult lekker van de pannenkoeken. Bij de kinderen vallen ze ook zeer in de smaak.

Na een welkomstwoordje  en enige uitleg over het maken van de vogelhuisjes gaat iedereen aan de slag.  Er zijn twee modellen vogelhuisjes. Het ene model is voor een koolmees, pimpelmees of een musje, dit hangt van de grootte van het invlieggaatje  af. Het tweede model is ivoor een boomklever en iets ingewikkelder om te maken.

Iedereen gaat enthousiast aan de slag, eerst meten en dan zagen. Na uitleg over de zaagmachines, kan een ieder zelf zagen of wordt geholpen.

Wanneer alle onderdelen gezaagd zijn wordt het huisje in elkaar gezet met een nietpistool.

Fabian en Valerie, de jongsten onder ons, geven de huisjes met hun creativiteit enige kleur

Aan het eind van de ochtend heeft iedereen een prachtig vogelhuisje gemaakt.

Alleen thuis nog even ophangen en dan kan de bewoner erin! (red. De eerste bewoners zijn via onze Facebook-pagina al gemeld!)

Werkgroep DuurZSaam Actief Midwolde