Voorlichtingsavond Snel Internet Groningen: een verslag

Op 12 juni jl. is er in Leek een voorlichtingsavond geweest over het Snel Internet Groningen project. Het project, dat gefinancierd wordt door de Overheid (Provincie Groningen, EBG en NCG), heeft als doel om goed Internet aan te leggen op plaatsen waar het economisch nu niet rendabel is om een breedbandige Internetverbinding te realiseren.

Het breedbandige Internet is beschikbaar voor zgn. “witte adressen”. Een “wit adres” is een adres in de gemeente Westerkwartier waar geen snel Internet beschikbaar is.

Door een postcode check op www.snelinternetgroningen.nl kan je erachter komen of jouw adres een “wit adres” is en je dus eventueel in aanmerking komt voor een gesubsidieerde Internet aansluiting.

De aanleg start in het laatste kwartaal van 2019 als meer dan 50% van de deze “witte adressen” zich aangemeld hebben. De aansluiting is dan gratis. De vraagbundeling sluit op 12 juli 2019.

De firma Rodin broadband sluit de adressen aan met een glasvezelaansluiting in huis. Waar dat niet mogelijk is, bieden ze een oplossing aan met een radioverbinding.

De provider Kabelnoord bied de Internet-, telefonie- en televisiepakketten aan. De Internet bandbreedte is met een standaard pakket 100 Mb/s. Het eerste jaar is het verplicht om een pakket bij Kabelnoord  af te nemen daarna kan je overstappen op een andere provider mits deze een overeenkomst heeft met Rodin Broadband om gebruikt te maken van het netwerk. Het is ook mogelijk om het abonnement op te zeggen, de aansluiting blijft.

Er worden nu nog twee informatieavonden gehouden op:

  • Dinsdag 18 juni, 20:00, Dorpshuis Kompas, Lutjegast
  • Woensdag 19 juni, 20:00, Kruisweg Marum, Marum

Aanmelden kan op www.snelinternetgroningen.nl/westerkwartier

Dit verslag is opgesteld door Robert Sikkenk.