Workshop fruitbomen snoeien

Update 13-03-2013: Er is veel animo voor de snoeicursus. We hebben tot nu toe 17 inschrijvingen (inclusief de organisatie). Het max. aantal deelnemers dat wenselijk is, is ongeveer 20, volgens Stieneke v/d Wal (degene die de cursus zal begeleiden). Er zijn nu nog maar een beperkt aantal plaatsen. Schrijf dus snel in! Zie hieronder voor een lijst van de deelnemers.

Deelnemers: Aantal:
Mevr. M. Schaap 1
Dhr. S. Nikolaas 1
Familie Hoogewerf-Holwerda 3
Familie De  Jong 2
Familie Schilstra 2
Familie Vogt 2
Familie Ludolphy 2
Familie Kruiter 2
Familie Kraak-Kunnen 2
Dhr. B. Boekholt 1
Mevr. L. Jongschaap 1
Dhr. E. de Vries 1
Totaal :  20

De boomgaarden staan op het punt uit te barsten in bruut voorjaarsgeweld. Met een nieuw seizoen voor de deur is het de hoogste tijd om de fruitbomen een handje te helpen. Even flink snoeien dus om alle kracht in het groeiproces te kunnen steken. Maar waarom krijg ik ineens zoveel nieuwe loten en soms geen fruit? Om dit soort vragen te beantwoorden hebben wij een boeiende workshop in elkaar gezet voor alle inwoners van Midwolde-Pasop. Onder regie van ons dorpslid, Stieneke van der Wal, gaan we de boomgaard in! Zij brengt met gezonde Groningse nuchterheid haar vakkennis en jarenlange ervaring met Natuurbeheer in.

fruitboom

Goed voorwerk is het halve werk en Stieneke start daarom met een educatieve en gezellige voorlichtingsavond over de anatomie, de verschillen tussen soorten, vormen en leeftijd van fruitbomen etc. in Gasterij het Theehuis, op dinsdagavond 19 Maart van  19.30 uur – 22.00 uur.

Goed voorbereid en voorzien van passende werktuigen duiken we zaterdagochtend 23 Maart om 9.30 uur de tuin van Hoofdstraat 135 in, om zelf de techniek van het snoeien te voelen, ervaren en onder de knie te krijgen. Koffie en thee met zelf gebakken appeltaart staat in de pauze klaar. We ronden de workshop af omstreeks 12.30 uur.

De theoretische voorlichtingsavond is een must om deel te kunnen nemen aan de workshop.
Nota Bene: Deze avond kan wel afzonderlijk worden gevolgd .

Dankzij de financiele ondersteuning van de dorpsvereniging bedragen de kosten:
A. voor het volgen van alleen de voorlichtingsavond, Euro   7,50 p.p. en
B. voor de complete workshop (theorie en praktijk),   Euro 15,00 p.p.

Aanmelden kan tot 17 maart 2013, via alina.kunnen@home.nl

Na aanmelding, onder vermelding van uw keuze voor A of B en uw adres krijgt u ter voorbereiding het ‘ informatiepakket fruitbomen snoeien’ door Stieneke toegestuurd.

Om de kosten te kunnen dekken kan de cursus doorgaan met een minimum aantal van 10 deelnemers.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen jou binnenkort in het Theehuis te zien.
Met vrolijke voorjaarsgroet ,

Chantal Ludolphy, Alina Kunnen, Anne Vogt en Ada Kruiter