De bijen-app is klaar!

Tijdens een bijeenkomst in Midwolde over de achteruitgang van bijen en hommels (link) heeft Trudy van Wijk een speciale bijen app aangekondigd. Met deze app, die met gelden van o.a. Google is ontwikkeld, kan je soorten bijen en hommels onderscheiden en ook geeft de app informatie over bij-vriendelijke planten en -bomen.

Na een intensieve periode van voorbereiding is de bijenapp “Bij er Bij” nu klaar! De presentatie van de app door Collectief Midden Groningen (link), Collectief Groningen West (link) en ANOG (link) is i.v.m. het coronavirus uitgesteld.

 

Aanvankelijk was het plan om deze presentatie te combineren met de opening van de heringerichte “Olle Tuun”. Ook wilden we dan aandacht schenken aan de boomplantdag. De herinrichting is echter uitgesteld tot de herfst van dit jaar.

Goed is om te noemen dat in Midwolde een voorlichting gaat komen door Landschapsbeheer Groningen over de mogelijkheid voor gratis aanleg van houtsingels met afrastering. Nadere informatie hierover volgt.

Uitleg van de #BijerBij-app lees je in deze handleiding(PDF) van BoerEnNatuur. De BijerBij-app is te downloaden vanaf GooglePlaystore en AppStore.

Namens DuurZSaam Actief, Anne Vogt