Categorieën
.Project DuurZSaam Actief

Groen Op Je Dak

Hoi buren!

Het lijkt ons mooi om samen groene daken aan te leggen in de buurt. Doe je mee?

Wij van de werkgroep DuurZSaam Actief doen sinds kort als vrijwilligers mee met het project Groen Op Je Dak. Via dit project willen we buurt voor buurt Nederland vrolijker & leefbaarder maken door de aanleg van groene daken. Door het samen te doen kan vergroenen sneller, makkelijker en voordeliger.

Onze rol
Wij hebben ons aangemeld als ‘Buurtboswachter’ voor onze buurt. Dit betekent dat we de coördinatie voor Midwolde op ons nemen. Jullie kunnen bij Ada terecht voor informatie en zo hopen we jullie enthousiast te maken om samen groene daken aan te leggen. We worden hierin geholpen door het landelijke initiatief Groen op je Dak. Zij helpen ons met informatie en een stappenplan. Samen zorgen we ervoor dat we goede kwaliteit krijgen tegen een goede prijs.

Kosten en opbrengsten
De kosten van een groen dak lopen sterk uiteen. De oppervlakte, het type groen dak en eventueel extra werk bepalen onder andere de prijs. Om toch gevoel te krijgen: er is een vanaf prijs van 40 euro per m2. Een groen dak isoleert, beperkt wateroverlast en is een goede airco. Een groen dak kan op schuurtjes, schuine en platte daken of op overkappingen worden aangebracht.

Heb je interesse? Meld je dan voor 30 augustus aan
Aanmelden kan via de website www.groenopjedak.nl en is geheel vrijblijvend. Het betekent alleen dat je interesse toont. Zo krijgen we een beeld van de interesse in de buurt. Als we genoeg geïnteresseerde buren hebben, nemen we contact met je op voor de volgende stap.

Planning
Vrijblijvend aanmelden kan tot en met 30 augustus. Het plan is om eind zomer/najaar van 2021 van onze groene daken te genieten.

Vragen? Neem gerust contact met ons op
Je mag ons altijd bellen of een mailtje sturen. De contactgegevens zijn:

adakruiter@msn.com  06 37 23 63 37 

Werkgroep DuurZSaam Actief Midwolde