Midwolder Pop-up dienstenveiling levert € 3.000,- op!!

Een dienstenveiling voor en door ondernemers en inwoners van Midwolde. Wat een prachtig idee en tegelijkertijd een nieuwe ervaring voor Midwolde. Veel tijd voor het opzetten en regelen van alles wat erbij komt kijken om dit tot een succes te maken was er niet. Afgelopen zaterdag, 22 april was dan ook een spannende dag. Slaat het idee aan? Hoeveel mensen komen op de veiling af en hoeveel kavels worden er verkocht?

De opbrengst van de dienstenveiling komt ten goede aan de crowdfunding voor de behandeling van Ieneke Regensburg in de Verenigde Staten. Wij wilden deze laatste actie nog graag voor Ieneke haar vertrek in mei afronden. En gaandeweg merkten we dat zo’n nieuw idee nog wel wat uitleg nodig heeft. Gelukkig werden er naarmate het idee bekend werd, steeds meer diensten en producten aangeboden. Uiteindelijk zijn er 32 totaal verschillende kavels onder de hamer geweest. Super bedankt aan alle ondernemers en inwoners van Midwolde die belangeloos een kavel ter beschikking hebben gesteld!

De veilingavond zelf vond plaats in de voormalige school, bij Rita en Daniëlle. DuurZSaam Actief en Rita zorgden voor koffie, thee en heerlijke taart. Om 20.00 sloeg de veilingmeester (in de persoon van Daniëlle) met de hamer, waarmee de veiling was geopend. Zowel aanbieders als belangstellenden genoten van de dynamiek die ontstond tijdens de biedingen en de humoristische wijze waarop de veilingmeester de kavels aantrekkelijk wist toe te lichten. Wat daarna gebeurde heeft ons verrast. Voor vrijwel alle kavels werd (veel) meer geboden dan vooraf ingeschat. Zelfs na de sluiting van de veiling kwamen nog extra biedingen binnen op de poffert van Jannie en het brood van Lilian. Beiden moeten dus flink aan de bak(ken).

Er zijn unieke en mooie combinaties ontstaan van inwoners die samen boden op bijvoorbeeld een etentje (en dat ook samen gaan opeten) of samen op bezoek gaan op de boerderij. En dat is nu net de bedoeling. Door het aanbieden van een lokale dienst of een product ontstaan (nieuwe) verbindingen binnen Midwolde (en soms ook er buiten). Je geeft voor een goed doel en houdt er bovendien zelf ook een nieuwe ervaring, en iets leuks of nuttigs aan over. Deze opzet is wat ons betreft heel goed geslaagd en voor herhaling vatbaar met daaraan gekoppeld een nieuw goed doel.

Voor de organisatie, het maken van de brochure, de aanpassingen op de website en het verzorgen van de flyer willen wij ook Erik, Rita en Jan voor hun inzet hartelijk bedanken.

Als werkgroep hebben we nog wat puntjes op de i te zetten voor de afronding.

Het overzicht van alle kavels en de uiteindelijke opbrengst komt binnenkort op de website. Zo kan iedereen zien wat er is aangeboden en wat uiteindelijk de opbrengst is. Ook zorgen we dat, daar waar nodig, alle aanbieders en kopers met elkaar in contact worden gebracht.

Veel groeten van Lia, Mieke, Alina, Daniëlle, Ada, Martijn, Percy en Ingrid

Werkgroep DuurZSaam Actief Midwolde